Girona

Portu tira la porta a terra

El Girona supera Las Palmas amb un gol de l’extrem de Beniel en el 88 de partit i aconsegueix el desitjat 10 de 12 que el situa segon en la taula abans de l’aturada

Els de Míchel saben patir en els trams en què no tenen la pilota i es mostren insistents en la segona part

Girona 1 Las Palmas 0

LAS PALMAS:Vallés, Julián Araujo, Álex Suárez, Mika Mármol, Sergi Cardona, Kirian (Perrone, 57’), Loiodice (Mfulu, 88’), Jonathan Viera (Javi Muñoz, 86’), Pejiño (Benito, 57’), Munir (Marc Cardona 76’) i Sory Kaba. GIRONA:Gazzaniga, Arnau (Yan Couto, 61’), David López, Blind, Miguel, Aleix Garcia, Yangel Herrera (Pablo Torre, 61’), Iván Martín, Tsygankov (Portu, 74’), Savinho (Valery, 72’) i Stuani (Dovbyk, 61’). GOLS:1-0 (88’) Portu.ÀRBITRE:Busquets Ferrer (col·legi balear).VAR:Del Cerro Grande (col·legi madrileny).T.G.:a Savinho (23’), David López (67’) i Yan Couto (85’), del Girona, i a Sergi Cardona (26’), Mika Mármol (36’) i Kirian (48’), del Las Palmas.T.V.:cap.PÚBLIC:11.619 espectadors a l’estadi de Montilivi.

Al Girona totes li ponen. O això sembla. I és que, quan semblava que, contra Las Palmas, l’equip dirigit per Míchel Sánchez perdria els dos primers punts a Montilivi –en alguna fase del matx semblava que en podia perdre fins i tot tres–, un cop de sort, de màgia o simplement la inèrcia d’una bona dinàmica va permetre a l’afició blanc-i-vermella celebrar el tercer triomf consecutiu en la lliga, el botí suculent de 10 punts de 12 possibles que el catapulten fins a la segona plaça amb quinze dies d’aturada a l’horitzó per seleccions i, per reblar el clau, tornar a veure com un dels seus feia el gol de la victòria en el minut 88 i es tornava a abraçar metafòricament a tots com si mai hagués marxat. Portu, un dels emblemes de la història recent de l’entitat i un dels herois del primer ascens a primera, va redebutar com a gironí per la porta gran. O més ben dit, tirant la porta a terra i fent esclatar d’alegria Montilivi com ho va fer tantes altres vegades.

El partit va ser dels de madurar i mastegar a poc a poc, ja que corria el perill que s’escapés. De fet, Las Palmas va demostrar que el seu plantejament l’hauria de dur a la permanència en la categoria si afina més en la zona de tres quarts i es mostra més contundent, ja que per moments els de Pimienta van prendre el control del joc i de la possessió, un aspecte que va inquietar i va desestabilitzar el Girona. I el partit podria haver canviat per complet si tot just en el minut 3 Pejiño hagués superat Gazzaniga en l’un contra un després d’una passada de Munir. L’argentí, que ja és gros d’ell mateix, es va fer gegantí davant de l’extrem i li va aturar la rematada amb el peu al més pur estil d’un porter d’handbol. A l’àrea insular, Álvaro Vallés també va refusar el perill amb el peu després d’una rematada de Tsygankov, que s’havia fet una autopassada amb el cap a un servei de Gazzaniga, i també a rematada de Savinho, que gairebé aprofita una passada filtrada d’Arnau, força bé en els primers compassos.

Si bé el matx podia haver canviat en aquella primera ocasió de Las Palmas, abans del descans els gironins van superar en dues oportunitats el porter visitant, però el VAR va anul·lar una primera diana d’Álex Suárez en pròpia porteria per fora de joc de Stuani en l’inici de la jugada quan havia rebut d’Arnau al punt de penal (31’), i una segona del de Tala per una suposada falta de David López en l’acció de bloqueig sobre un rival a la sortida d’un córner que acabaria deixant lliure de marca el charrúa (44’).

La segona part va començar amb un Girona intens i un pèl més vertical a l’hora de conduir l’esfèrica i de fer-la circular amb més velocitat. Tot i això, va ser Julián Araujo qui va avisar amb molt de perill després que el lloretenc Sergi Cardona arribés fins a la ratlla de fons i fes una centrada al segon pal que l’altre lateral, el mexicà cedit pel Barça, rematés amb el cap per damunt de Miguel i obligués Gazzaniga a fer la segona gran aturada de mèrit (58’).

Relleus que aporten

El mateix Míchel ho va dir en el postpartit. Ahir el de Vallecas es va poder girar i comprovar que podia dotar l’equip de diversos relleus que mantindrien la qualitat i aportarien frescor en el joc. L’entrada de Pablo Torre, Dovbyk i Yan Couto primer, i Valery i Portu després –en el 74, el tècnic ja havia gastat els cinc canvis–, van permetre als gironins agafar el control en el tram final i decisiu de l’enfrontament. La banda dreta amb el brasiler doblant sense parar o amb Portu mostrant-se vertical i profund, l’ajuda de Valery a un Miguel cansat per l’esquerra i la força de Dobvyk van empènyer l’equip fins als tres punts. I és que tres dels relleus van ser els protagonistes de la diana de la victòria: Valery en la centrada al segon pal des de l’esquerra, Yan Couto canviant el sentit de la pilota amb el cap en una acció carregada de fe i entrega, i Portu rematant també amb la testa per fer esclatar d’alegria un Montilivi que encara no es creu els deu puntassos que suma el seu equip en només quatre partits o les tres victòries consecutives que encadena, una fita que el curs passat no va arribar fins al novembre. A gaudir-ho amb orgull.

PACIÈNCIA

Las Palmas va treure la pilota al Girona en moltes fases i la sensació era de descontrol

FONS D’ARMARI

Torre, Dobvyk, Yan Couto, Valery i Portu van donar aire mantenint la qualitat al camp

EXPLOSIÓ

Valery va centrar com va poder, Yan Couto va tenir fe al segon pal i Portu va fer l’1-0 (88’)

MINUT A MINUT

3’ Munir fa una assistència en profunditat que deixa sol Pejiño davant de Gazzaniga però l’argentí atura l’un contra un amb el peu.
11’ Serveix Gazzaniga amb el peu i Tsygankov es fa una autopassada amb el cap que el deixa sol davant de Vallés però el porter, com abans havia fet l’argentí, li atura la rematada creuada amb el peu.
20’ Passada filtrada d’Arnau que deixa Savinho dins de l’àrea. El brasiler es regira però topa, de nou, amb el peu de Vallés. 22’ Bona combinació del Girona. Arnau rep en profunditat i fa la centrada al punt de penal, on hi havia Stuani, que cedeix de cara a Tsygankov i l’ucraïnès remata una mica forçat als núvols.
38’ Bona jugada entre Tsygankov i Iván Martín que acaba amb un xut de Miguel des de la frontal que atura sense problemes Vallés.
55’ Pèrdua de Savinho que genera un contraatac. Sory Kaba acaba cedint de cara i Pejiño fa un xut que Gazzaniga atura segur.
58’ Cardona arriba fins a la línia de fons i fa una centrada al segon pal que Julián Araujo remata amb el cap però que Gazzaniga refusa amb una mà brutal per evitar el 0-1 insular.
79’ Obertura cap a Miguel que fa una centrada a la frontal i Iván Martín remata massa tou a les mans de Vallés.
88’ Valery fa una centrada al segon pal que Yan Couto remata amb el cap al segon pal per enviar l’àrea petita, on Portu, a punt, bat Vallés en boca de gol també amb una rematada amb la testa (1-0).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)