Girona

La cinquena faria patxoca

El Girona, amb poc temps per assaborir el triomf a Granada, rep demà el Mallorca buscant una nova victòria per continuar somiant

Des de l’arribada a la LFP, els gironins només han encadenat cinc victòries en tres ocasions, sempre a 2a divisió A

Tenir un dia més de descans, o d’entrenament, després de l’aturada de seleccions va ser molt important per al Girona, que va poder visitar el camp del Granada amb més garanties malgrat cedir sis jugadors a les seves respectives seleccions. La victòria (2-4) en va ser la millor mostra, juntament amb les sensacions que va transmetre l’equip fent el millor joc de la temporada. Ara bé, també hi ha una contrapartida, ja que aquesta setmana s’ha fet realment curta per als gironins, que demà ja afronten una nova jornada amb l’exigència autoimposada de mantenir la línia excel·lent d’aquest inici de temporada. Demà, a les 14 h, el Girona rep a Montilivi la visita del Mallorca, que serà l’encarregat de posar a prova fins a on pot arribar la gran ratxa triomfal dels de Míchel.

La lliga no dona treva, però tampoc acaba de ser un mal negoci per a un Girona que pot treure el màxim profit d’estar en estat de gràcia. De moment, els blanc-i-vermells han fet història aconseguint el millor inici en el futbol professional, amb 13 punts de 15 possibles; per tant, tot el que s’aconsegueixi a partir d’ara ja no té cap comparació possible, parlant estrictament de les primeres jornades de lliga. Encara menys a primera divisió, en què els gironins mai havien encadenat quatre victòries. Ara bé, posats a marcar-se nous reptes, el Girona encara té registres importants per igualar o superar. El més proper és el de la cinquena victòria consecutiva, una xifra a l’abast de molt pocs i que els gironins han aconseguit amb comptagotes, fins i tot a segona divisió A.

Des de l’arribada al futbol professional, l’any 2008, el Girona ha encadenat quatre victòries en vuit ocasions, comptant-hi l’actual, però en només tres ho ha arrodonit amb una cinquena victòria consecutiva. La primera, en la temporada 2010/11, amb Raül Agné a la banqueta, en què els gironins van superar el Nàstic (2-1), l’Osca (0-1, l’Alcorcón (3-1), el Vila-real B (0-1) i el Granada (2-0). I l’última, ja amb Míchel a la banqueta, el curs 2021/22, quan en la cursa per accedir al play-off d’ascens els gironins van superar de manera consecutiva l’Oviedo (2-1), Las Palmas (1-3), l’Eivissa (5-1), l’Almeria (0-1) i el Màlaga (1-0). Són els dos precedents que els blanc-i-vermells voldran igualar demà contra el Mallorca, però que no servirien per igualar el rècord en la LFP, ja que la millor sèrie triomfal dels gironins en el futbol professional està fixada en set victòries, les que es van aconseguir amb Francisco a la banqueta la temporada 2020/21 i que van permetre a l’equip disputar el play-off d’ascens. El Saragossa (3-0), l’Oviedo (0-1), el Tenerife (1-0), el Logroñés (1-4), l’Sporting (1-0), el Màlaga (0-1) i l’Alcorcón (1-0) van ser les víctimes.

Un perfil diferent

Per assolir la cinquena victòria consecutiva, el Girona haurà de superar demà el Mallorca i si vol aspirar a igualar el rècord hauria de guanyar també al camp del Vila-real i a casa contra el Madrid. Paraules contundents. El primer pas, però, ja es preveu de màxima dificultat, ja que els gironins hauran de fer un canvi de mentalitat si volen obtenir els tres punts en joc demà contra l’equip balear. En les victòries contra el Sevilla (1-2), Las Palmas (1-0) i el Granada (2-4), els gironins s’han sentit relativament còmodes contra uns rivals que els han intentat discutir la possessió. Els canaris van ser els únics que ho van aconseguir, i segurament no van merèixer perdre, però en línies generals en aquest escenari el Girona ha demostrat sentir-se còmode.

Contra el Mallorca segurament s’haurà de veure un Girona diferent, molt més pacient amb la pilota del que ho va ser dilluns a Granada. I és que sobre el paper sembla difícil que l’equip d’Aguirre deixi tants espais com van tenir els de Míchel al Nuevo Los Cármenes. Serà, doncs, una bona oportunitat per veure com els gironins es desenvolupen en condicions més adverses. Similars, això sí, a les de la victòria contra el Getafe (3-0), tot i que aquell dia el gol matiner de Yangel Herrera va posar les coses molt a favor. Però, és clar, el preu del cinquè triomf consecutiu no pot ser barat.

EL SOSTRE

Curs 2010/11 (2a A)
GIRONA-Nàstic 2-1
Osca-GIRONA 0-1
GIRONA-Alcorcón 3-1
Vila-real B-GIRONA 0-1
GIRONA-Granada 2-0
Curs 2012/13 (2a A)
GIRONA-Numància 3-1
Múrcia-GIRONA 0-1
GIRONA-Racing 1-0
Lugo-GIRONA 1-2
Curs 2014/15 (2a A)
GIRONA-Leganés 2-1
Recre-GIRONA 0-3
GIRONA-Osasuna 3-0
Barça B-GIRONA 2-4
Curs 2016/17 (2a A)
UCAM-GIRONA 0-1
GIRONA-Lugo 3-1
Osca-GIRONA 1-2
GIRONA-Llevant 2-1
Curs 2016/17 (2a A)
GIRONA-Mallorca 1-0
Mirandés-GIRONA 0-2
GIRONA-Getafe 5-1
Reus-GIRONA 1-2
Curs 2020/21 (2a A)
GIRONA-Saragossa 3-0
Oviedo-GIRONA 0-1
GIRONA-Tenerife 1-0
Logroñés-GIRONA 1-4
GIRONA-Sporting 1-0
Màlaga-GIRONA 0-1
GIRONA-Alcorcón 1-0
Curs 2021/22 (2a A)
GIRONA-Oviedo 2-1
Las Palmas-GIRONA 1-3
GIRONA-Eivissa 5-1
Almeria-GIRONA 0-1
GIRONA-Màlaga 1-0
Curs 2023/24 (1a)
GIRONA-Getafe 3-0
Sevilla-GIRONA 1-2
GIRONA-Las Palmas 1-0
Granada-GIRONA 2-4
GIRONA-Mallorca ?

L’OBSTACLE

La temporada 2020/21 el Girona de Francisco va encadenar set victòries a 2a A
Després de tres rivals ofensius, el Mallorca posarà a prova la paciència dels gironins
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)