Recital a Montilivi

El Girona està imparable. Ni marcant primer i aviat el Mallorca ha evitat el ruixat (5-3) d’un equip que és una màquina de fer gols i futbol. La cinquena victòria seguida (16 punts dels primers 18 en joc) impulsen el conjunt de Míchel fins a dalt de tot, tot i que la remuntada del Barça li impedeix mantenir el lideratge.

I això que el partit ha començat de la pitjor manera per al Girona, per culpa d’un penal absurd per mans de Tsygankov. Muriqi ha marcat (4’) i el 0-1 ha accentuat la idea del Mallorca de tancar-se al darrere. Amb una línia de cinc i una altre de quatre molt juntes, el conjunt d’Aguirre ha cedit descaradament la pilota al Girona. Però no hi ha fre per a la producció ofensiva dels gironins, que han estat capaços no només de reaccionar sinó de destrossar el rival i deixar el partit resolt abans del descans (4-1). La insistència ha trigat uns minuts a tenir premi, després d’ocasions d’Iván Martín, Savinho i Dovbyk. Ha obert la llauna David López, que ja havia marcat a Granada. En una falta lateral, l’exjugador de l’Espanyol ha recollit el refús d’un embolic i ha batut Rajkovic (26’). De seguida ha arribat el 2-1, gràcies a un penal de Samu a Yangel que González Fuertes ha vist al monitor, alertat pel VAR. L’ha agafat Dovbyk, que ha marcat amb un xut que ha tocat primer al pal (33’). El Mallorca, frustrat, ha acumulat grogues. I el Girona ha anat per feina. Savinho ha agafat la moto i ha trobat Iván Martín, que ha marcat el tercer (37’). I encara abans del descans, Yangel Herrera s’ha afegit al festival. En 20 minuts, quatre gols de quatre golejadors diferents.

Aguirre ha fet un canvi ofensiu al descans (Amath pel central Van der Heyden). Amath, ben sol, i Muriqi han provat la rematada en l’arrencada de la segona part. Però el Girona, quan s’hi ha posat, hi ha tornat. Savinho, a un altre ritme, ha arrencat, ha combinat amb Dovbyk i ha fet esclatar Montilivi amb el 5-1 (57’).

Míchel ha substituït els ucraïnesos per Stuani i Portu (61’) i Eric per Juanpe (65’). L’uruguaià ha tingut una oportunitat de cap després d’una altra jugada marca de la casa de Savinho. L’afició s’ha posat dempeus per ovacionar el brasiler quan ha estat substituït. Abdon Prats ha tingut temps de marcar un doblet (89’ i 93’) i ajustar una mica el resultat. Portu i Iván Martín haurien pogut fer el 6-3.