Com una piconadora

El Girona, tot i començar perdent, es torna a exhibir en la primera part i sentencia el partit contra el Mallorca amb un 4-1 abans del descans

La relaxació final, amb el 5-3, no treu cap mèrit a un altre partit excels dels blanc-i-vermells, que ja encadenen cinc victòries

Cada vegada es fa més complicat trobar paraules per descriure el que està fent el Girona, que s’ha acostumat a anar de recital a recital. Ahir, contra el Mallorca, signant un 5-3 que es va fer curt per la superioritat mostrada pels gironins, que tot i començar perdent van situar un 5-1 al marcador que hauria pogut ser més ampli, però que va acabar perdent part del valor numèric amb la relaxació, comprensible, sobretot en una setmana de tres partits, dels minuts finals. I és que si la primera part a Granada va ser excel·lent, la d’ahir va ser de matrícula d’honor. Un autèntic festival, tant en l’aspecte coral com en l’individual. I el que té més mèrit, en un context completament diferent que el de dilluns passat, ja que el Granada va deixar tots els espais possibles, mentre que ahir el Mallorca es va tancar al darrere intentant protegir al màxim la seva àrea.

No va tenir un bon inici el Girona, que al minut 4 ja perdia 0-1. El Mallorca va sortir amb una marxa més, i després de dos córners es va trobar amb un penal amb un penal absurd per mans de Tsygankov que Muriqi va transformar. El gol va provocar que els balears es tanquessin a la seva àrea i semblava que els gironins haurien de picar molta pedra per capgirar el marcador. Però el nivell de confiança dels de Míchel és tan alt, i el talent a la zona de tres quarts tan alt, que el més difícil va semblar que fos bufar i fer ampolles. Amb Eric Garcia, Blind, David López i Aleix Garcia llegint a la perfecció la primera passada, Tsygankov, Yangel Herrera, Iván Martín i Savinho van fer el que van voler entre línies. El brasiler menjant a part, perquè un dia més va demostrar que pot ser un dels millors jugadors de la lliga aquest curs si manté el nivell.

Des de ben aviat es va veure que el Girona podria fer mal, però el recital que havia de venir no l’esperava ni el més optimista. I és que el Girona va fer que el Mallorca semblés un equip de fireta. L’empat va tardar a arribar, perquè tot i el domini i disposar d’ocasions puntuals d’Iván Martín i Dovbyk, no va ser fins al minut 26 que David López va aprofitar un embolic dins l’àrea per superar Rajkovic i marcar l’1-1. A partir de llavors, els gols van caure un rere l’altre. El 2-1 gràcies al VAR, que va fer assenyalar un penal sobre Yangel Herrera que va anotar Dovbyk en el minut 33, cinc després que es produís l’acció polèmica. Després va ser Savinho qui va deixar una acció marca de la casa deixant assegut Maffeo amb un retall a la banda esquerra, arribant a la línia de fons i fent la passada enrere perquè Iván Martín, arribant de segona línia, marqués el 3-1 pràcticament a pler (37’). I per rematar una primera part per emmarcar Yangel Herrera va recollir una pilota a la frontal per buscar-se el lloc i etzibar un xut ras creuat que es va convertir en el 4-1 (45’). El veneçolà fins i tot va tenir dues grandíssimes ocasions en el temps afegit de la primera part.

Deixar-se dur

La feina estava del tot feta en la primera part, ja que per molt que el Mallorca va intentar fer un pas endavant després de la represa en cap moment va ser incapaç d’intimidar de veritat la defensa gironina, que amb David López i les grans cobertures d’Eric Garcia van anul·lar completament Muriqi, l’arma més perillosa dels balears. A més, els de Míchel tenien ganes de gresca aprofitant els espais que el Mallorca sí que va deixar al darrere en la segona part. I en aquest escenari, el desequilibri de Savinho va tornar a brillar. Va ser en una paret amb Dovbyk, que va fer una classe magistral de com jugar d’esquenes a porteria i va deixar el brasiler sol davant el porter per marcar el 5-1 (57’).

La golejada podria haver estat d’escàndol, perquè amb els canvis els gironins no van deixar d’acostar-se una vegada i una altra a la porteria de Rajovic. Això sí, sense la mateixa insistència i amb menys efectius, perquè el guió convidava clarament a prendre’s un cert respir. Tot i això, Stuani va tenir el gol a tocar després d’una altra acció de Savinho i si els gironins haguessin afinat més en l’última passada algun gol més hauria caigut. També és veritat que el partit es va acabar fent llarg perquè una certa relaxació va envair l’equip, sobretot en la contundència defensiva, i Abdón Prats ho va aprofitar per marcar el 5-2 (89’) i el 5-3 (95’), gairebé anecdòtics.

MOLT MÈRIT

Com a Granada, el Girona goleja, però amb un guió diferent contra un rival tancat