Girona

A velocitat de creuer

El Girona s’ha erigit en un dels grans protagonistes de la lliga tant pel que fa al bon joc com als bons resultats que acumula

Físicament l’equip vola i demostra que està treballat i engreixat

El Girona continua deixant bocabadats tots els aficionats, però també els que no ho són de mena. El futbol que desplega l’equip dirigit per Míchel Sánchez cada vegada és més perfecte i la màquina carbura a tota velocitat, un ritme que li ha permès obtenir setze dels primers divuit punts possibles en les primeres sis jornades, un bagatge calcat, sense anar més lluny, al de l’altre representant català en la categoria i actual campió de lliga, un Barça que va al davant gràcies a la millor diferència entre els gols fets i els encaixats. És tan bo el rendiment que han aconseguit ja d’entrada els gironins que, en el darrer partit, contra un equip sòlid i ordenat com el Mallorca, que va encetar el duel avançant-se amb una diana de penal de Muriqi (4’), el rival va quedar desdibuixat abans del descans amb un 4-1 apoteòsic que va fer esclatar d’alegria l’estadi de Montilivi.

Ja fa setmanes que el Girona va confirmar en el campionat de lliga que la bona pretemporada que va fer, en què va acabar invicte després de set partits contra rivals de tota mena i categoria –de Premier i de Serie A– i mostrant ja bones sensacions en el joc, no va ser un miratge. En el banc de proves ja es veien guspires positives, també que Savinho seria un jugador desequilibrant i que el bloc tenia apamats els automatismes, una feina avançada que altres rivals encara ara treballen.

Posen la cinquena

El Girona va encadenar contra el Mallorca la cinquena victòria per primera vegada a primera divisió. Durant la seva trajectòria en LaLiga, els blanc-i-vermells ja havien aconseguit dues sèries calcades a segona A, el curs 2010/11 i el 2021/22, i una de set, la més llarga, la campanya 2020/21, un sostre en el futbol professional que, si es vol igualar, obligarà els de Míchel a vorejar l’excel·lència contra el Vila-real, dimecres a l’estadi de la Ceràmica (19 h), i contra el Real Madrid a Montilivi, dissabte a les 18.30 h: “Tot just comencem, però l’equip està gaudint i es demostra en cada partit. La classificació transmet el joc que estem fent i ens dona confiança per continuar jugant així i fent gaudir la gent”, deia Aleix Garcia, que hi afegia: “Com més punts aconseguim ara, millor, per si ens calen al final. De tota manera, l’equip està preparat per lluitar per alguna cosa més. Tenim jugadors diferencials en tota la lliga i hem d’aprofitar-los i mantenir-nos en aquesta bona línia”, explicava el migcampista d’Ulldecona, el motor del Girona al mig del camp, després del duel contra el conjunt balear.

Balanç a l’abast de pocs

Des que es van implantar els tres punts per victòria, el Girona s’ha convertit en el quart equip que aconsegueix setze punts en les primeres sis jornades disputades de lliga, a part del Barça i el Madrid, uns habituals de la part alta del campionat, acostumats a iniciar amb bon peu la competició.

El València ho ha aconseguit en la campanya 2003/04, quan va ser campió de lliga, i també en la 2008/09 (sisè) i la 2010/11 (tercer); l’Atlético, la campanya 1995/96, en què va ser campió, i la 2012/13, en què va quedar tercer, mentre que el Vila-real ho va aconseguir en la 2008/09 (cinquè) i en la 2015/16 (quart). Sens dubte una estadística que també permet ser optimistes als gironins i que afegeix mèrit al gran inici que està firmant la plantilla, la revelació, un equip que està de moda.

BRUTAL

En el millor any a 1a, el de l’estrena, van caldre el doble de jornades per arribar als 16

LA SÈRIE

El Girona signa cinc triomfs per primer cop a primera divisió i és a dos del rècord en LaLiga

DE MOLT MÈRIT

Només tres equips, Barça i Madrid a part, havien sumat abans 16 punts de 18 en l’inici

JORNADES PER ARRIBAR A 16 P.

Curs 2017/18 12 jornades
4 victòries / 4 empats / 4 derrotes
En la jornada 6 l’equip era 17è (5 p.)
Curs 2018/19 11 jornades
4 victòries / 4 empats / 3 derrotes
En la jornada 6 l’equip era 12è (8 p.)
Curs 2022/23 14 jornades
4 victòries / 4 empats / 6 derrotes
En la jornada 6 l’equip era 11è (7 p.)
Curs 2023/24 6 jornades
5 victòries / 1 empat / 0 derrotes
En la jornada 6 l’equip és 3r (16 p.)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)