Remuntada per fer el cim

El Girona supera el Vila-real a domicili, enllaça la sisena victòria i assalta el lideratge de primera tres dies abans de rebre el Madrid a Montilivi

Els de Míchel treuen l’orgull i remunten una diana inicial de Parejo de penal gràcies a Dovbyk (56’) i Eric Garcia (61’)

Vila-real 1 Girona 2

VILA-REAL:Jörgensen, Foyth, Albiol (Gabbia, 78’), Mandi, Pedraza, Capoue (Terrats, 59’), Parejo (Trigueros, 88’), Morales (Ben Brereton, 78’), Baena, Yéremi Pino (Ilias Akhomach, 59’) i Sorloth.GIRONA:Gazzaniga, Arnau (Yan Couto, 52’), David López, Eric Garcia (Blind, 88’), Miguel, Aleix Garcia, Yangel Herrera, Tsygankov (Jhon Solis, 88’), Iván Martín (Portu, 52’), Savinho i Dovbyk (Stuani, 69’).GOLS:1-0 (48’) Parejo, de penal. 1-1 (56’) Dobvyk. 1-2 (61’) Eric Garcia.ÀRBITRE:Sánchez Martínez (murcià).T.G.:a Yéremi (16’), Baena (87’) i Ben Brereton (91’), del Vila-real i a Yangel (58’) i MIguel (91’), del Girona.PÚBLIC:17.188 espectadors.

Ara sí. Ara és el moment que els aficionats del Girona poden fer una captura de la classificació de primera divisió en què veuran el seu equip instal·lat en la posició preferencial. Seguit del Madrid, el pròxim rival dels gironins a Montilivi, i el Barça. Increïble i brutal, com la reacció dels de Míchel immediatament després de rebre l’1-0 del Vila-real. Només cinc minuts, van necessitar els blanc-i-vermells per capgirar un matx a domicili que s’havia posat coll amunt. Dovbyk, aprofitant una centrada de Savinho –una joia–, i Eric Garcia, una d’Aleix Garcia, van fer pujar un 1-2 que seria definitiu i que permet al Girona encadenar el sisè triomf en el campionat, continuar invicte després de les set primeres jornades i sumar un 19 punts dels 21 possibles. La permanència, el gran objectiu, està pràcticament a mig camí i si es venç el Madrid, segurament els de Montilivi es començaran a guanyar el dret de ser candidats a alguna cosa més. Calma.

Els primers compassos del partit no van ser intensos ni amb la fluïdesa a què el Girona havia acostumat la seva afició en els últims enfrontaments. Això sí, sense por –aquesta fase fa temps que s’ha superat–, els de Míchel van plantejar un partit de tu a tu a un senyor equip com el Vila-real. De fet, els gironins van discutir en tot moment, i guanyar en moltes fases, la possessió de la pilota als de Pacheta, que, això sí, van generar més sensació de perill quan trepitjaven l’àrea blanc-i-vermella. Ja en el primer minut Morales va poder avançar al seu equip després d’una jugada de Baena i una cessió de l’ex del Girona al punt de penal que l’atacant va enviar als núvols. El conjunt gironí va intentar madurar el rival fent-lo moure de costat a costat, amb Arnau Martínez assumint la figura de l’interior extra amb la missió de generar superioritat en la sortida de pilota.

Savinho va intentar diverses vegades encarar Foyth sense un percentatge d’èxit tan elevat com darrerament, i la connexió amb Dovbyk va costar que aparegués tant en la contra com en estàtic, amb l’adversari defensant amb les línies juntes. De fet, el gran perill del Girona va arribar amb dues centrades al segon pal per cada banda. La primera rematada per Dovbyk, que va prendre una bona opció a Savinho, i la segona per Tsygankov, forçat amb el cap al segon pal. Els de la Plana Baixa, per la seva banda, van bolcar el seu atac per l’esquerra amb Baena connectant amb Pedraza o Yéremi, que van gaudir d’opcions.

Vendaval de confiança

La segona part va començar de la pitjor manera possible, amb Iván Martín fent un penal absurd i innocent a parts iguals després que Capoue el deixés enrere amb facilitat al lateral de l’àrea. Parejo no va enganyar Gazzaniga, però l’esfèrica es va colar per sota del porter de Murphy, trasbalsat per l’acció (48’).

En qualsevol altre moment i situació, la diana hauria desfet un Girona al qual es veia menys còmode que de costum damunt del terreny de joc, però, lluny d’això, els de Míchel es van refer de seguida amb Dobvyk convertint-se en la punta de llança. Després d’un parell de rematades sense èxit, l’ucraïnès la va encertar estirant-se de planxa a centrada de Savinho, que ja ha repartit quatre assistències en només set jornades (56’). El gol de l’ariet va confirmar la projecció ascendent dels gironins en el partit i el nerviosisme local, confirmat tot això amb la remuntada exprés blanc-i-vermella cinc minuts després obra d’Eric Garcia, que va rematar una centrada d’Aleix Garcia pentinant lleugerament (61’).

El migcampista d’Ulldecona, brutal tot el partit, va intentar calcar la jugada, aquesta vegada buscant directament un xut que es va estavellar al travesser, una possible sentència que també podria haver arribat a través de Portu, que va rematar sol a la frontal de la petita, o de Stuani. El de Tala no va poder aprofitar a porteria buida una indecisió de Jörgensen a fora de l’àrea i va topar amb el pal esquerre rematant de primeres una centrada de Couto.

La gestió dels últims minuts dels de Míchel també va ser bona davant d’un Vila-real amb dubtes, que no arrenca amb Pacheta i que no fa la bona pinta que actualment fa aquest Girona.

PRIMERA IGUALADA

La lluita per la possessió va ser aferrissada i les ocasions van ser poc clares

REACCIÓ EXPRÉS

Tot i encaixar en el 46, els gironins van treure l’orgull per remuntar en cinc minuts

POSSIBLE SENTÈNCIA

Amb l’1-2, els de Míchel van topar amb el travesser (Aleix Garcia) i amb el pal (Stuani)