Girona

Aleix Garcia aixeca el dit

El mig ha fet un pas endavant i s’ha convertit en un jugador productiu en moltes facetes

El d’Ulldecona juga més endarrerit perquè no hi és Romeu però ja ha fet dues dianes i se sacrifica

El gran inici de temporada del Girona s’explica, entre d’altres coses, pel gran estat de forma que travessen la majoria dels jugadors. Un dels que està deixant bocabadats tots els aficionats és Aleix Garcia, que lluny de trobar a faltar Oriol Romeu, el seu inseparable a la medul·lar, s’ha erigit com un element clau en els esquemes de Míchel Sánchez tant pel que fa a la creació del joc ofensiu i les opcions que pot tenir l’equip en la sortida de pilota, com pel que fa als aspectes defensius de recuperació de pilota i equilibri entre la part ofensiva i la resta de l’equip. Aleix Garcia està destacant en diversos aspectes estadístics de la lliga i, juntament amb Yangel Herrera, han format un binomi perfecte per evitar trobar a faltar Romeu i, per conseqüent, que la plantilla hagi quedat debilitada sense ell.

El migcampista d’Ulldecona és un fix en els esquemes de Míchel. Renovat fins al 30 de juny del 2026, Aleix Garcia comanda el mig del camp de l’equip de moda del futbol estatal i no s’ha perdut cap minut de joc en les primeres nou jornades del campionat (810 minuts en total). A més, l’ex de l’Eibar, abans d’iniciar la seva tercera etapa al club gironí, ja com a jugador en propietat –havia jugat les dues primeres campanyes a primera del club en qualitat de cedit pel City–, ha fet dues dianes que li permeten superar el seu registre del curs passat –només una, en la jornada 23 a San Mamés–, i igualar el seu sostre en una mateixa campanya a la màxima categoria, les que va fer l’any del descens del Girona a segona A: “M’he marcat un objectiu individual d’arribar als cinc gols al final de la temporada. El curs passat em va costar més i és estrany perquè jugava més avançat que ara, però tinc més opcions enguany”, va comentar el mateix Aleix després de fer el gol de la victòria al camp del Cadis amb un xut al pal curt des de la frontal a passada de Yan Couto. Per al migcampista d’Ulldecona, evidentment fer gols no ho és tot i ho demostra amb un desplegament amb i sense pilota que el converteix en un futbolista vital en la idea de joc de Míchel. El de Vallecas continua alliçonant Aleix conscient de la qualitat d’aquest i de tot allò que pot aportar a l’equip i en el creixement propi. “El canvi d’Aleix ha estat sobretot mental”, ha explicat en més d’una ocasió Míchel, que es desfà en elogis al seu jugador.

El futbolista format al Vila-real des dels vuit anys (2005) després de militar al CF Ulldecona, és el segon jugador de tota la competició que més toca la pilota (596 tocs), al darrere de Jules Kounde, que amb la seva lesió veurà com perd aquest honor, i amb gairebé el 92% d’èxit en les passades. Assegurar que bona part del joc del Girona passa per les botes d’Aleix Garcia és una evidència que les dades així ho demostren tot i que només ha repartit una assistència en el que va de curs, ha donat disset passades clau (el desè que més) i ha generat fins a tres ocasions clares de gol amb la seva intervenció.

També en defensa

Sense la figura d’un pivot defensiu que escombri tot el joc brut i alliberi d’aquestes funcions als interiors –de vegades David López ha fet aquesta feina sent un pèndol entre migcampistes i centrals–, Aleix Garcia ha de partir des d’una posició més endarrerida de l’habitual a l’hora de generar joc i també s’ha d’arromangar per ajudar en defensa, sobretot en la pressió després de pèrdua. El mig recupera enguany 6,2 pilotes per partit, una xifra a l’abast de pocs migcampistes de primera divisió. I és que, de fet, només el superen Guevara (Alavés), Alcaraz (Cadis) i Valentín (Rayo Vallecano), tots ells sempre amb l’etiqueta de tenir un caràcter més defensiu que el d’Ulldecona, assumint un paper destacat i fent un pas, o més d’un, endavant per ajudar l’equip a fer un inici espectacular.

FIX

Aleix Garcia no s’ha perdut cap minut de joc en les primeres nou jornades de lliga

GOLEJA

El curs passat, el d’Ulldecona va fer un gol (jornada 23) i enguany ja n’acumula dos

AMB PILOTA

El migcampista és el segon jugador que més toca la pilot, al darrere de Jules Kounde

SENSE PILOTA

Aleix Garcia se sacrifica com ningú i recupera fins a 6,2 pilotes per enfrontament

LES ESTADÍSTIQUES

Partits titular 9
Partits complets 9
Minuts jugats 810
Gols 2
Assistències 1
Passades amb encert 596
2n que més en la lliga (91,98%)
Passades clau 17
10è millor de la lliga
Ocasions de gol creades 3
16è millor de la lliga
Recuperacions 56
4t migcampista que més en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)