Girona

El coixí ara mateix és un matalàs

El Girona gaudeix ara mateix d’un marge, ni més ni menys, de 16 punts respecte del divuitè classificat, el primer equip que baixaria a segona A al final de la temporada –actualment és el Celta, el rival dels gironins a Montilivi el 27 d’octubre–. Aquest coixí, o més aviat dit, matalàs confortable, permet als de Míchel d’estar tranquils i acostar-se al rècord del marge més ampli respecte del descens que mai ha tingut a primera divisió. L’actual és el més ampli en la novena jornada –el curs 2017/18 era de tres punts, el 2018/19, de dos, i el passat, de només un.

En la primera temporada del Girona a la màxima categoria, els de Machín van arribar a assolir 23 punts de marge respecte del divuitè. Que aquell any la salvació fos la més barata del segle XXI no treu mèrit a l’excel·lent curs dels gironins, que van aconseguir la millor puntuació de la història del club a la categoria (51 punts).

El curs posterior, el del descens, l’equip dirigit llavors per Eusebio va arribar a tenir deu punts de marge respecte al descens al final de la catorzena jornada de lliga i de nou a la 28a, abans de la ratxa nefasta que el va enviar a segona A.

La temporada passada, amb Míchel com a tècnic de l’equip després d’un ascens magnific de nou a primera, el Girona va arribar a tenir catorze punts de marge respecte del divuitè en la jornada 34a, just en el punt que jugar a Europa va passar a ser un objectiu.

ELS MARGES RESPECTE DEL DESCENS

Curs 2017/18
En la jornada 9a: +3 punts
Marge màxim: +23 punts (j. 30a)
En la jornada 38a: +22 punts
Curs 2018/19
En la jornada 9a: +2 punts
Marge màxim: +10 punts (j. 14a)
En la jornada 38a: -4 punts
Curs 2022/23
En la jornada 9a: +1 punts
Marge màxim: +14 punts (j. 34a)
En la jornada 38a: +9 punts
Curs 2023/24
En la jornada 9a: +16 punts
Marge màxim: ?
En la jornada 38a: ?
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)