Nou festival del Girona a Montilivi

El Girona no es cansa de fer somiar als seus aficionats i davant l’Almeria ha tornat a demostrar que vol ser més que un equip revelació. Els de Míchel perdien 0-2 en el 24 després d’encaixar dues dianes de Leo Baptistão, però lluny de desfer-se han tornat a treure el seu millor repertori ofensiu per remuntar l’enfrontament en sis minuts màgics gràcies als gols d’Iván Martín i el doblet de Dovbyk. En la segona part, la gestió de l’avantatge gràcies al monopoli de la possessió ha permès als gironins ampliar la renda i acabar golejant al cuer amb dos gols més de Savinho i Stuani. El Girona atrapa al Madrid en la taula amb 25 punts, torna a encadenar dues victòries i divendres ja espera al Celta per assaltar, de nou, el lideratge de primera.

El partit ha començat de la pitjor manera possible pels interessos del Girona. I és que, només s’havien disputat dos minuts quan una sacada de banda ràpida de l’Almeria i una passada d’Arribas ha permès a Leo Baptistão provar una centrada-xut que Gazzaniga, en l’intent de refusar el perill s’ha introduït en la seva pròpia porteria. El conjunt andalús s’ha vist valent en l’inici del matx i Embarba ha provat un xut de falta des de la llarga distància que gairebé sorprèn al porter argentí del Girona (6’).

A partir de llavors, l’equip dirigit per Míchel Sánchez ha començat a carburar millor i a generar joc ofensiu sense tenir prou encert. Si que n’ha tingut Iván Martín després d’una falta lateral servida per Aleix Garcia que Eric Garcia ha posat al punt de penal amb el cap, però el de Martorell estava en fora de joc abans d’assistir (9’). Yangel no ha tingut punteria en una nova falta lateral executada per Aleix (12’), ni David López després d’un corner ple de rebots, refusos i rematades (16’).

Quan millor estava el Girona, o més convençut semblava que podia estar per fer la igualada, una errada de Yangel Herrera ha deixat Embarba sol davant Gazzaniga, que li ha aturat el xut creuat però Leo Baptistão, arribant al segon pal, ha fet el 0-2 que deixava glaçat Montilivi (24’).

Reacció brutal

El segon cop assestat per l’Almeria hagués enfonsat a qualsevol equip però aquest Girona està fet d’una altra pasta i abans del descans ja ha remuntat el marcador. En el 37 Eric Garcia l’ha posat a l’espai cap a Iván Martín, que ha definit molt bé amb l’interior del peu esquerre davant Fernando, només dos minuts després, una combinació entre Dovbyk i Blind a la frontal ha deixat a l’ucraïnès a dins de l’àrea per creuar una rematada lluny de l’abast del porter rival (39’). Amb les revolucions més on tocaven i el matx empatat de nou, Dovbyk ha rebut a dins de l’àrea i després de fer diverses retallades per buscar el xut, l’ha trobat i ha perforat la xarxa (43’) fent esclatar d’eufòria un Montilivi que no creia el que veia.

En la segona part, el Girona ha gestionat bé l’avantatge i ha controlat el joc a còpia de possessió. A comptagotes, els de Míchel menjaven més terreny als andalusos tot i que els ha costat generar ocasions de gol clares. En el 71, en una jugada que semblava estàtica, Aleix l’ha estripada amb una passada a l’espai cap a savinho que només havia vist ell. El brasiler ha trepitjat àrea, ha acomodat el cos per rematar amb l’esquerre i al pal llarg amb rosca ha superat l’estirada de Fernando (71’) per començar a tancar un partit en el qual Stuani també hi ha volgut dir la seva. L’uruguaià ha rematat amb la punta de la bota una centrada d’Arnau Martínez per establir el 5-2 definitiu en el 85.