Girona

Que es quedi al camp

El Girona creu en la paraula de David López sobre Ortiz Arias, avalada per l’opinió general del vestidor, però no té previst fer cap comunicat ni anar a escoltar els àudios i no farà cap moviment si el comitè tècnic d’àrbitres no diu res més

La gran remuntada del Girona contra l’Almeria, per acabar guanyant 5-2 un partit que perdia 0-2, ha servit als gironins per igualar el Madrid al capdavant de la taula amb 25 punts, però la festa viscuda a Montilivi no ha tingut una celebració com pertocava, ja que la polèmica generada per les declaracions de David López a la mitja part del partit, en què va acusar el col·legiat Ortiz Arias d’insultar els jugadors i faltar-los al respecte, pot portar cua. I és que el comitè tècnic d’àrbitres (CTA) no va tardar a reaccionar i va fer un comunicat en què negava que en els àudios enregistrats del partit se sentís cap insult ni falta de respecte del col·legiat cap a David López, i instava el jugador i el club a anar a escoltar-los a la seu del CTA.

Que es refredi

Assimilada la transcendència de les declaracions de David López, el Girona ha valorat els diferents escenaris per decidir si prendre alguna mesura, però de moment el club no té previst fer cap moviment. L’opció d’anar a escoltar els àudios a la seu del CTA està actualment descartada, i és que difícilment podria aportar res de positiu. A la vegada, voldria dir que el club dubta de la paraula del jugador, i aquest no és el cas. Bàsicament, perquè el contingut de les declaracions de David López té el suport de l’opinió general del vestidor, que considera que les formes del col·legiat madrileny Miguel Ángel Ortiz Arias en altres partits, i fins i tot durant el matx de diumenge contra l’Almeria, no són les correctes. D’altra banda, el Girona tampoc farà cap comunicat ni declaració institucional per pronunciar-se públicament, amb la intenció de refredar la tensió i no afegir més llenya al foc. I és que, tal com va dir Míchel, es considera que és una cosa que ha de quedar dins del camp.

Tampoc té previst dir res David López, que no creu que hagi de demanar perdó per unes declaracions en les quals es reafirma. En aquest sentit, les declaracions del defensa del Girona estaven precedides d’algunes accions que van provocar discrepàncies entre ell i el col·legiat fins a la mitja part. Algunes, per diferències de criteri sobre les decisions preses sobre el camp –Ortiz Arias li va arribar a recriminar que servís ràpid de porteria quan el Girona perdia i no volia perdre temps com sí que feia l’Almeria amb el beneplàcit del col·legiat–, però altres de prèvies. Abans de començar el partit David López i Ortiz Arias ja es van enganxar per un anell que portava el jugador i que el col·legiat li va fer treure. Una situació similar a la de l’inici de la segona part, quan li va fer treure una polsera amb la qual el futbolista havia jugat sempre.

Hi haurà sanció?

El Girona, doncs, no farà res respecte a aquesta qüestió si el CTA no diu res més. O bé si el comitè de competició no hi entra per sancionar David López. En aquest sentit es va manifestar Míchel, que va dir que no creu que sigui sancionable i va demanar perdó a Ortiz Arias per les declaracions de David López, dient que s’havia equivocat, per tal de rebaixar la tensió i evitar una sanció al futbolista.

Ja s’han viscut casos de sancions a futbolistes per declaracions després d’un partit, com els va passar a Gayà o Canales, que van ser sancionats amb quatre partits per atemptar contra la integritat del col·lectiu arbitral. Això sí, la sanció va arribar un mes després de les declaracions i encara es va retardar més perquè la justícia ordinària va donar la cautelar durant mesos. En ambdós casos, la sanció va ser per haver qüestionat la imparcialitat dels àrbitres dient que s’havia actuat de manera premeditada, cosa que no ha fet David López, que simplement va qüestionar les formes d’Ortiz Arias. Ara bé, si el comitè hi entra d’ofici podria imposar una sanció a David López d’entre quatre i dotze partits.

EL JUGADOR

David López sent que ha dit la veritat i per tant no creu que hagi de demanar perdó

EL ROL DE MÍCHEL

La disculpa del tècnic després del partit serà, per ara, l’únic missatge públic del club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)