Girona

JOSÉ VERDÚ NICOLÁS ‘TOCHÉ’

DIRECTOR ESPORTIU ORIOLA F.C

“Vaig estar a punt de fitxar pel Girona, tenia el dorsal”

“Cárcel és dels millors directors esportius que hi ha i crec que tots coneixem la seva manera de treballar

“No volem llençar la copa, sinó disputar-la, ho afrontem amb il·lusió”

José Verdú Nicolás (Múrcia, 1983), més conegut com a Toché, va penjar les botes fa dos cursos i ara és el director esportiu de l’Oriola, de segona divisió FEF.

Arriba un equip de primera, deu ser una cita important per al club.
Sí, per a nosaltres és un dia de festa. Intentarem fer tot el possible per classificar-nos contra un rival que arriba a la cita en un gran estat de forma. Esperem que s’ompli el camp, la resposta de l’afició és impressionant.
Com diu, amb un Girona en estat de gràcia.
És un equip molt ben treballat. Sabem que està fent una gran temporada i a priori el més normal és que ens guanyi. Si alguna cosa bonica té la copa, és que pots posar-ho difícil perquè és a un partit. La nostra gent ha d’estar orgullosa al final del partit.
Potser no és el rival més esperat per l’afició, però amb el context canvia?
Sí, però nosaltres l’hem rebut amb molta il·lusió sabent que és l’equip de moda. Té uns jugadors a un gran nivell. El Girona té el seu punt d’emocionant i espero que veiem un bon partit. Com d’important és la copa per als equips humils?
És un premi per als jugadors i per a l’afició i, evidentment, un premi econòmic per al club. Si passéssim encara podríem fer més caixa. Això és una gran ajuda i ho afrontem amb il·lusió. No volem llençar la copa, sinó disputar-la.
Com li va l’etapa de director esportiu?
Porto dues temporades, vaig penjar les botes aquí –a Oriola– i vaig emprendre aquesta nova aventura. Estic content, l’any passat vam quedar campions i vam aconseguir l’ascens. Aquest any és més complicat. D’estar jugant als despatxos, la cosa canvia molt.
Quan jugava, el van vincular al Girona. Eren rumors certs?
Sí, un any vaig estar molt a prop de firmar, estava amb el Numància a primera. Fins i tot vaig elegir número; ara ja es pot explicar. Al final no em van deixar sortir perquè el club no va trobar un recanvi. A mi m’agradava molt l’opció de jugar a Girona.
Coneix Quique Cárcel?
Sí, evidentment. És dels millors directors esportius que hi ha i crec que tots els del ram el coneixem, sobretot la seva manera de treballar.
I què li sembla?
Els resultats l’avalen. És una persona que fa molts anys que hi és, amb un gran equip de treball. Està en un club humil, és molt més difícil fitxar i encertar-la. Amb Juan Carlos Moreno, amb qui parlo molt, els desitjo molta sort. En el futbol cada cop es té menys paciència. A vegades regna més el resultat immediat i això no és el l’idoni. Amb paciència tot surt millor.
S’imaginava que el Girona faria aquest salt de qualitat?
He tingut la sort de jugar moltes vegades contra ells i, fins i tot, de marcar alguns gols. El creixement ha sigut impressionant. Amb el Dépor vaig jugar contra ells i el Girona estava a punt de baixar a segona B. Te n’alegres per ells, perquè són un club humil que lluita contra els grans. Me n’alegro per Stuani o Moreno...
Li veu possibilitats d’anar a la Champions?
No és sort el que fan i lluitaran fins al final. S’equivoquen posant-se metes molt altes i han d’anar partit a partit. Estic segur que acabaran entrant a Europa.
Fa uns anys, l’Oriola i el Girona lluitaven a segona B, i mira ara. Somia a arribar a grans fites?
Això és el que intentem. La nostra intenció és professionalitzar el club. Abans l’Oriola era un equip de poble, ara ho hem canviat. Intentem créixer sabent que els accessos són difícils. El nostre millor reflex pot ser el Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)