Barça

Una altra dimensió

Barça i Girona es troben diumenge en el duel més igualat entre tots dos i amb una transcendència més gran

Els blaugrana volen enterrar definitivament els dubtes, mentre que els gironins volen continuar aspirant a tot

El 23 de setembre del 2017. Aquell dia, la primera divisió sumava un nou derbi català a la seva llista. Després de Barça, Espanyol, Sabadell, Nàstic, Europa, Lleida i Club Deportiu Comtal, el Girona inscrivia el seu nom al cim més alt del futbol espanyol. Aquella nit de principis d’una de les tardors més convulses de la història de Catalunya, el club gironí i el Barça van creuar-se per primer cop. Sis anys i sis partits després, diumenge arribà el setè duel entre tots dos. Un partit que ha crescut en repercussió i transcendència, i que es presenta com un dels més atractius que es pot veure ara mateix.

Barça i Girona, que per primer cop conviuen en una mateixa lliga sense la presència de l’Espanyol, es trobaran a Montjuïc separats per només quatre punts i en un moment clau de la temporada. És el duel –i el derbi– més igualat entre tots dos. Però no només això. És també un partit amb conseqüències classificatòries i anímiques. El conjunt blaugrana, acompanyat de dubtes des de l’inici del curs, vol enterrar-los amb una victòria convincent. Després dels triomfs importantíssims sobre el Porto i l’Atlético de Madrid, contra aquest últim desplegant un molt bon joc, Girona és l’última parada d’aquest triple examen que havia de passar el Barça de Xavi després d’uns mesos d’octubre i novembre per oblidar. Guanyar seria un reforç moral enorme per als blaugrana per afrontar la persecució dels líders. Per primer cop, el Barça no arriba al duel encapçalant la taula. De fet, ara els blaugrana no troben el Girona sota seu, sinó just per sobre. Els de Míchel són segons, empatats amb el Madrid, i amb quatre punts més que els de Xavi.

Per la seva banda, el Girona, que ha sumat dos empats en les últimes visites a Barcelona, vol que, definitivament, se’l deixi de considerar un convidat a la taula dels més grans. La temporada que està firmant l’equip de Míchel és excel·lent, i s’ha guanyat el respecte i l’admiració del món del futbol. El club creix dins i fora de la gespa. Bon joc, mentalitat guanyadora i resultats. Un equip amb les idees clares i amb un líder a la banqueta que aconsegueix que tothom s’enganxi al seu discurs. Girona enamora més que mai. Els gironins només han perdut un partit aquest curs, i va ser contra el Madrid. El dia que hi havia més números de perdre. Ara toca l’altre gran, el Barça, el vigent campió i rival contra qui mai ha pogut guanyar (quatre derrotes i dos empats).

Canvi de dinàmiques

El moment que viuen tots dos equips reflecteix un canvi des del primer cop que es van enfrontar, sobretot per part del conjunt gironí. El primer precedent entre tots dos va ser la temporada 2017/2018. Llavors els gironins tot just feien els seus primers passos en la màxima categoria del futbol espanyol. Eren uns habitants nous en un terreny desconegut contra tot un gegant que fins a la jornada 37 no va perdre el seu primer partit en la lliga. La diferència era evident, i per això el Barça va guanyar amb solvència tots dos duels. Un curs més tard, els gironins van esgarrapar un punt de Barcelona, però van perdre a Montilivi. L’any acabaria amb descens gironí i tots dos ja no es tornarien a trobar fins a la temporada passada, la del retorn del Girona a primera. Xavi va guanyar la partida a Míchel a terres gironines, no sense patiment, però el madrileny va sumar un punt al Camp Nou contra un Barça que tenia un còmode coixí de 12 punts respecte del Madrid. Un empat que va deixar satisfet a tothom.

Com ha canviat la història en qüestió de sis anys. Diumenge, i a Montjuïc, barcelonins i gironins es miraran de tu a tu. Més que mai.

REFORÇ

Després del Porto i l’Atlético, els de Xavi volen el triplet de victòries vitals

CREIXEMENT

Els de Míchel, que ja han sumat punts al camp del Barça, viuen el moment més dolç

DERBI

Amb l’Espanyol a segona, aquest és l’únic duel català de la primera divisió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)