Girona

Per continuar ferms

A l’estadi Los Arcos de l’Oriola, el Girona s’hi juga l’accés als setzens de final de la copa

Míchel sortirà amb un equip ple de suplents; el madrileny vol aprofitar per veure com rendeixen “les segones unitats” (Solís, Kebé i Torre)

Torna la copa. El Girona ahir va viatjar cap a terres valencianes per enfrontar-se aquest vespre, a les nou, amb l’Oriola de segona divisió FEF. El conjunt de Míchel ho va fer amb una llista en què hi ha fins a cinc jugadors del filial: Almansa, Almena, Monjonell, Enric Garcia i Arango. A més, el tècnic madrileny ha decidit donar descans a Blind, Aleix, Iván Martín, Dovbyk, David López i Gazzaniga, que s’han quedat a Girona. També són baixa per a aquest matx Artero i Borja, que estan ultimant la seva recuperació i tornada als terrenys de joc. Yangel s’afegeix a la resta de baixes ja sabudes (Villa, Roca i Jastin).

La copa ha de servir per donar minuts als menys habituals; així ho reflecteix la llista de convocats del Girona. Ahir Míchel ja va confirmar que Almena sortiria d’inici, així com Pablo Torre, que per la clàusula no podrà jugar contra el Barça. Amb la incògnita de si donarà continuïtat a Fuidas o introduirà Juan Carlos per repartir minuts, tot fa pensar que el mig del camp s’acabarà de definir amb Solís i Kebé, com a Lepe. La rotació ha de permetre veure el fons d’armari del Girona, sobretot tenint en compte que és un dels equips de primera que menys jugadors utilitzen. Amb aquesta nova aventura, el conjunt gironí vol continuar fent camí en una copa que cada vegada és més competitiva i que s’ajusta amb el model de partit únic al camp del rival més humil. Míchel ho té clar: “La copa és molt important per veure les segones unitats.”

L’Oriola hi vol dir la seva

Si ens remuntem a la temporada 2007/08, el Girona i l’Oriola lluitaven per pujar de categoria i entrar al futbol professional. Aleshores, el conjunt gironí ho va aconseguir i els valencians es van quedar a les portes de la promoció d’ascens. Després d’un bon any a tercera divisió, en què l’equip va ser campió i va aconseguir tornar a la segona divisió FEF, el conjunt entrenat per Óscar Sánchez s’ha guanyat el dret de somiar en la copa. En la primera eliminatòria, l’Oriola va eliminar en els penals el Nàstic després d’empatar a zero (6-5). El central Mendi va ser l’autor de la diana decisiva; això no obstant, el gran heroi del matx va ser el porter valencià Aitor Arias, que va firmar una gran actuació i va aturar dos penals als grana.

En la lliga regular, l’Oriola és tretzè i, amb només setze punts, està situat en posicions de play-off de descens. Els màxims golejadors de l’equip són Juanmi Callejón, el veterà davanter que va jugar a primera divisió amb el Mallorca, i Adrián Revilla, tots dos amb quatre dianes. És una temporada complicada i és que l’Oriola fa cinc partits que no aconsegueix la victòria. Un mal moment que feia temps que no vivia.

El d’avui al vespre és un duel que ja s’ha viscut. Un total de set vegades s’han vist les cares els dos equips. El balanç és clarament favorable al conjunt valencià, que ha guanyat quatre vegades, per dos empats i una victòria de l’equip gironí. En la darrera visita, el Girona va empatar a zero a Los Arcos. A Montilivi, els valencians van ser un dels equips que van donar la sorpresa i van guanyar per 0 a 3. Eren altres temps.

4 Partits guanyats 12

4 Partits empatats 2

6 Partits perduts 1

16 Gols a favor 34

22 Gols en contra 18

LA SEGONA UNITAT

Bernardo, Juanpe Valery, Portu o Stuani tindran minuts a Oriola per fer-se veure

CINC DEL FILIAL

Almena –que serà titular–, Almansa, Enric, Monjonell i Arango seran els reforços del filial

PLE DE GOM A GOM

A l’estadi Los Arcos s’hi viurà un gran ambient amb les entrades exhaurides
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)