Girona

Colíders disciplinats

El Girona és l’únic equip de la lliga sense cap jugador expulsat aquest curs

Només cinc conjunts fan menys faltes que els gironins, que són els quarts menys amonestats

El Girona és l’únic conjunt de primera divisió que encara no ha tingut cap jugador expulsat aquesta temporada. La vermella directa que va veure el porter de la Real Sociedad, Álex Remiro, el 2 de gener en el partit contra l’Alavés, deixa el conjunt dirigit per Míchel com l’únic de la lliga que ha acabat les 19 jornades amb els 11 homes sobre el terreny de joc.

L’entrenador madrileny, sempre amb la màxima premissa de ser protagonistes, ha reconegut en més d’una ocasió que el seu equip, integrat majoritàriament per futbolistes fins amb la pilota als peus (la parella de centrals formada per Eric i Blind n’és el cas més paradigmàtic), no és especialment fort en els duels i les segones jugades.

Això, sumat a la idea cabdal de defensar-se amb l’esfèrica, explica que el Girona sigui un dels equips que menys faltes cometen de la lliga. Els gironins fan de mitjana 11,6 infraccions per partit. Només hi ha cinc equips que en fan menys: Betis (11,4), Las Palmas (11,2), Barça (10,9), Madrid (10,6) i Atlético (10,3). A l’altre extrem, s’hi troben Getafe (16,8), Real Sociedad (16,3), Cadis (16,1) i Rayo Vallecano (16,1), rival dels gironins en els vuitens de final de la copa, que són els conjunts que més faltes cometen. La ràpida pressió que demana Míchel als seus jugadors després de pèrdua tampoc ha fet elevar el nombre d’infraccions per enfrontament, fet que demostra que s’aplica amb criteri, de manera selectiva i eficaç.

Aquestes dades també es tradueixen en l’apartat de les targetes grogues. Els blanc-i-vermells, amb un total de 39, són els quarts menys amonestats de la lliga. Només València (38), Madrid (34) i Celta (33) n’han vist menys. D’altra banda, Getafe (73), Cadis (60), Sevilla (55) i Vila-real (55) són els equips més amonestats.

Pel que fa a les expulsions, hi ha cinc conjunts amb una única vermella, i el que en suma més, el Getafe, n’acumula vuit, seguit pel Cadis (sis) i el Celta (cinc). L’últim cas és sorprenent, tenint en compte que l’equip gallec és, també, el que menys grogues veu.

El curs passat, tres

El Girona va tancar la temporada 2022/23 amb tres expulsats. El que va estrenar la llista va ser Santi Bueno, que va veure una doble amonestació a Vila-real en el penúltim partit de la primera volta. Un vell conegut de l’afició gironina, Álex Baena, va forçar la segona targeta de l’uruguaià. La segona expulsió va ser per a Reinier Jesus, que va veure l’única vermella directa per a un jugador del Girona el curs passat, mentre feia exercicis d’escalfament en l’enfrontament de la segona volta contra l’Espanyol a Montilivi. El desencadenant, les queixes del brasiler a l’assistent d’Ortiz Arias. El col·legiat madrileny ha estat protagonista per l’episodi del 22 d’octubre passat amb David López, que ha acabat amb el central rebent una sanció de quatre partits. En aquella ocasió, al brasiler li’n van caure dos. Finalment, Oriol Romeu també va deixar el seu equip amb deu homes en la jornada 34 per dues grogues que va veure al camp de la Real Sociedad.

És fàcil pensar que la proposta de joc associatiu que implanta el tècnic de Vallecas a Montilivi contribueix al fet que el Girona sigui un equip net i disciplinat pel que fa a les targetes. Ara bé, cal destacar que, en l’estrena a primera divisió (2017-2018), els blanc-i-vermells no van rebre ni una sola expulsió en tot el campionat.

Aleshores, el capità de la nau era Pablo Machín, que optava per un estil de joc ben diferent del que despleguen avui els blanc-i-vermells, però que va donar molt bons resultats, amb un plantejament força menys elaborat en la progressió amb pilota. Precisament, si els gironins guanyen diumenge a Almeria igualaran els 51 punts que es van sumar aquell curs, rècord històric del club en la màxima categoria. Per poc temps.

POC AMONESTATS

Només tres conjunts han vist menys grogues que els gironins, que en sumen 39

LA MITJANA

L’equip de Míchel té una mitjana d’11,6 faltes comeses per enfrontament

EL PRECEDENT

El curs del debut a primera, amb Machín, el Girona no va ser objecte de cap expulsió

EXPULSIONS A 1A

Getafe 8
Cadis 6
Celta 5
València 4
Sevilla 3
Vila-real 3
Osasuna 3
Atlético de Madrid 3
Rayo Vallecano 2
Granada 2
Las Palmas 2
Athletic Club 2
Betis 2
Madrid 2
Mallorca 1
Real Sociedad 1
Barça 1
Alavés 1
Almeria 1
Girona 0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)