Girona

La lliga no admet distraccions

El Girona rep a Montilivi la visita del Sevilla (21 h, DAZN) amb l’únic objectiu d’oblidar l’empat a Almeria i sumar tres punts que el mantinguin al capdavant de la classificació

Les baixes, amb l’absència destacada d’Aleix Garcia per sanció, sumen dificultat contra un equip que s’hi juga la vida

La victòria de dimecres en la copa contra el Rayo Vallecano (3-1) va permetre al Girona oblidar el mal partit de diumenge passat a Almeria, sobretot després d’una primera mitja hora en què els de Míchel van ser una piconadora. La millor recepta per esvair qualsevol possibilitat que apareixessin els primers dubtes de la temporada després d’ensopegar contra el cuer i per afrontar el retorn a la lliga amb la confiança novament pels núvols. I és que el Girona rep aquesta nit el Sevilla en un estadi de Montilivi (21h, DAZN) que també deixarà enrere la mala assistència de la copa i viurà un ambient de gala, ja que des de fa dies les entrades estan exhaurides. Tothom té ganes de veure el Girona, que tindrà l’objectiu d’aconseguir una victòria que li permeti mantenir el lideratge –amb un partit més– passi el que passi en el partit del Madri, enfilar-se fins als 52 punts a la classificació i assolir la millor puntuació de la història del club a primera a falta de disset jornades.

El gran hàndicap que el Girona tindrà en el partit d’aquesta nit és el poc temps que ha tingut per preparar el duel després de la victòria en els vuitens de la copa. I també per recuperar-se, especialment en els casos d’Arnau Martínez i Juanpe, que van haver de ser substituïts amb molèsties físiques. De fet, ells dos són només alguns dels dubtes que tindrà Míchel fins poc abans del partit, ja que l’estat físic de la plantilla és delicat, cosa que provoca que les alternatives per al possible onze inicial d’avui siguin moltíssimes. A banda de Juanpe, que per poc que estigui en condicions serà titular al costat de Blind, i dels intocables Gazzaniga, Miguel, Iván Martín, Yangel Herrera i Dovbyk, hi ha pocs jugadors que tinguin la presència assegurada a l’onze i dependrà en bona part del seu estat físic. Més enllà de les lesions, però, la baixa més destacada serà, sens dubte, Aleix Garcia, que fins a l’expulsió a Almeria no s’havia perdut ni un minut. La preocupació de Míchel en aquest sentit, però, és mínima, ja que els gironins ja van demostrar dimecres que, amb jugadors com Portu, Stuani i Solís, entre d’altres, a la recambra, el nivell no ha de baixar tot i les baixes.

Un rival tocat

Més enllà de la possible alineació que presenti Míchel, que també hi ha la possibilitat que estigui condicionada lleugerament pensant en els quarts de la copa de dimecres a Mallorca, el que és segur és que el Girona saltarà a la gespa amb el ganivet entre les dents. I és que en condicions normals rebre el Sevilla suposaria un repte d’altíssima dificultat, però els andalusos estan naufragant aquesta temporada amb només 16 punts, 33 menys que el Girona. Per això, tot el que sigui donar un cop en els minuts inicials deixaria molt tocats els de Quique Sánchez Flores, que també tenen la copa entre cella i cella com una via per salvar la temporada, malgrat que no es puguin despistar en la lluita per la permanència.

La classificació actual diu clarament que el Girona és favorit per sumar els tres punts, però faria molt malament de refiar-se. I és que, sorprenentment, aquesta temporada el Sevilla està aconseguint els millors resultats a domicili, on ha signat les últimes cinc victòries que ha aconseguit –la copa hi té bona part de responsabilitat–. El seu punt feble és, clarament, la defensa, ja que el Sevilla és el quart equip més golejat de la lliga.

ALERTA

Les últimes cinc victòries del Sevilla en totes les competicions han arribat a fora

MOLTS DUBTES

Fins a última hora Míchel no tindrà clar qui estarà al cent per cent per al partit d’avui

El retorn d’Eric Garcia, complicat

El Girona afronta el partit d’avui amb molts dubtes en la convocatòria. El principal és el d’Eric Garcia, que després de perdre’s els duels contra l’Almeria i el Rayo semblava que podia estar en condicions per jugar contra el Sevilla, però ahir Míchel va dir que era dubte i sembla que no entrarà a la convocatòria. La resta de notícies de la infermeria, però, són positives, ja que Arnau i Juanpe, lesionats dimecres contra el Rayo, van fer part de l’entrenament d’ahir amb el grup i tot fa pensar que entraran a la convocatòria i fins i tot tenen possibilitats de ser titulars. A més, Artero i Borja García ja estan recuperats i també entraran a la llista. Jastin, que ja s’entrena, tornarà aviat.

Una gran ratxa contra el Sevilla

El Girona ha demostrat que té la mida presa al Sevilla en els últims enfrontaments entre els dos equips, ja sigui a Montilivi o al Sánchez Pizjuán, i és que els gironins han sumat els últims dotze punts possibles contra el conjunt andalús. Després de perdre en els tres primers duels directes contra el Sevilla, el Girona va guanyar 1-0 a Montilivi en la segona volta del curs 2018/19, un triomf que feia somiar una permanència que no va arribar. En aquesta segona etapa a primera divisió els gironins han guanyat en els tres enfrontaments disputats, tots el 2023. Va guanyar 2-1 en la primera volta del curs passat ara fa un any i va guanyar a domicili (0-2) en el tram final de lliga al Sánchez Pizjuán, on va tornar a guanyar a finals d’agost en l’inici d’aquesta temporada (1-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.