A Montilivi, de festival a festival

El Girona ha tornat a guanyar i a remuntar. I la seva afició ha tornat a fer l’onada en un Montilivi ple de gom a gom que ha tornat a gaudir del seu equip i ha tornat a botar i posar a prova l’estructura de metall de l’estadi. Els de Míchel Sánchez han golejat 5-1 aixecant en pocs minuts un 0-1 del Sevilla, l’enèsim rival que torna a ser un ninot en mans gironines. Al gol d’Isaac (10’), el Girona i, concretament Dovbyk, ha contestat amb tres gols entre el 13 i el 19. L’ucraïnès s’ha posat les botes per encarrilar el triomf i pensar en els quarts de final de copa del dimecres al camp del Mallorca. Els gironins han fet un parell de pals –de Portu i Yangel Herrera– i en el segon acte Tsygankov ha fet el 4-1 (56’) i gairebé amb el temps complert, Stuani ha establert el 5-1 definitiu (89’). El Girona continua líder en solitari, sense ajudes del VAR, amb un partit més que el Madrid i amb 52 punts ja ha superat el seu sostre històric a primera del primer curs a l’elit amb Pablo Machín, quan van sumar 51 en 38 jornades.

El Sevilla ha sortit molt bé al terreny de joc i semblava que la pressió construïda per Quique Sánchez Flores feia efecte. Els gironins han gaudit de la primera aproximació en un intent de rematada al segon pal que entre Yangel Herrera i Portu no han aconseguit dirigir a porteria. Els andalusos han demostrat sentir-se còmodes i, de fet, s’han avançat en el marcador amb una diana d’Isaac, que ha aprofitat una bona centrada d’Adrià Pedrosa (10’).

Sense posar-se nerviós, al contrari, sabedor que quedava temps i calia arromangar-se les mànigues, els de Míchel Sánchez han tornat a fer una accelerada marca de la casa per deixar al rival pal plantat al mig de la gespa. En només sis minuts Dovbyk, amb un hat-trick, ha posat les coses a lloc per encarrilar la setzena victòria del curs. En el 13, Savinho ha rebut a banda esquerre i després de desfer-se de Nianzou, ha fet una centrada que l’ariet ha rematat amb el cap a gol. Només dos minuts després, Savinho ha tornat a fer una cavalcada habitual i ha filtrat una pilota que Portu encara ha fet més bona assistint amb l’exterior a l’ucraïnès, que a plaer ha culminat la remuntada exprés. Però no n’ha tingut prou el Girona. En el 19, Dovbyk ha rebut a l’espai i ha encarat Ramos, que li ha deixat més espai del compte. L’ex del Dnipro-1 ha fet la diagonal i quan ho ha vist clar ha fet un xut al pal curt que ha superat l’estirada de Dmitrovic.

Montilivi, de nou bocabadat, ha gaudit del seu equip, que en el 37 ha estat a punt de fer el quart si el travesser no ho hagués evitat. Savinho l’ha tornat a liar grossa, Dovbyk ha fet una retallada a la frontal de la petita i l’esfèrica li ha caigut a Portu, que amb tot de cara ha estavellat la rematada amb la fusta.

Reafirmació

La segona part ha estat un passeig del Girona, que ha controlat força allunyat de la seva àrea a un Sevilla vençut i superat. En el 54’ Yangel ha pogut fer el quart però el seu cop de cap a la sortida d’un corner ha topat amb la base del pal dret. Dos minuts després, si que els de Míchel han sentenciat el matx amb la quarta diana després d’una gran jugada col·lectiva, l’enèsima. Miguel ha cedit cap a Savinho, que al primer toc ha posat l’esfèrica al punt de penal on arribava Tsygankov, que no ha perdonat Dmitrovic (56’).

Amb el 4-1 favorable als blanc-i-vermells, la intensitat ha baixat una mica tot i que el Sevilla, a través de Sow ha fet treballar Gazzaniga i Iván Martín i Portu a Dmitrovic. En l’últim suspir, Pablo Torre ha fet una passada picada cap a Miguel, que l’ha posat al segon pal de primeres per tal que Stuani no faltes a la cita i establís el 5-1 final.