S’esfuma el somni de la copa

Els gironins, amb una primera part per oblidar, perden al camp del Mallorca en els quarts de final (3-2)

S’ha acabat el somni de la copa, i d’una manera molt dolorosa, ja que el Girona ha perdut al camp del Mallorca (3-2) després d’una primera part horrible que ha acabat 3-0. Futbolísticament els gironins han topat amb el mur dels balears, però el que més ha marcat la diferència ha estat la intensitat dels dos equips, i és que els d’Aguirre han atropellat el Girona des del primer minut. Que el descans hagi arribat 3-0, amb 12 faltes fetes pel Mallorca i zero pel Girona, parla per si sol. En la segona part, amb el 3-1 (68’) i amb superioritat numèrica els gironins han arribat a somiar, però només ha pogut aconseguir el 3-2 en el 96’.

En el primer minut el Girona ja ha tingut molts problemes per refusar l’esfèrica dins l’àrea a causa de la pressió del Mallorca. Per molt que en l’acció posterior Stuani i Aleix han tingut les primeres ocasions dels gironins, aquesta ha estat la mostra del que seria la primera part, en què el Mallorca ha jugat amb dues marxes més que els de Míchel. El Girona ha estat incapaç de trobar el seu joc, i al centre del camp la intensitat dels locals era molt superior, robant la pilota una vegada i una altra. Així han anat arribant les ocasions. Juan Carlos ha refusat a córner un xut d’Abdón (4’) i un xut de Larin (8’), que s’havia quedat sol al balcó de l’àrea. Antonio Sánchez, amb un remat de cap desviat (11’), i Valjent, amb un xut llunyà (13’), han mantingut el perill. A partir del primer quart d’hora semblava que el Girona podia respirar una mica més, però tenir més pilota no l’ha ajudat, ja que els locals, sense deixar espais, han recuperat més lluny de porteria i han matat els gironins al contraatac. En el 21’ ha arribat l’1-0, en una passada llarga per Dani Rodríguez que ha fet la passada de la mort a Larin, que no ha fallat. Savinho ha tingut una clara ocasió per empatar, però ha definit al ninot en l’un contra un (25’), i poc després ha arribat el 2-0 amb una gran volea d’Abdón des de la frontal després d’un refús tou defensiu (2-0, 28’). I per acabar-ho d’adobar, en el 35’ ha arribat el 3-0 després d’un penal per mans d’Antal vist pel VAR, que Larin ha transformat.

El resultat era demolidor pel Girona, que ha intentat reaccionar a la segona part amb l’entrada de Yan Couto i Dovbyk, però tot i tenir molt més la pilota a prop de l’àrea del Mallorca la precipitació li ha complicat molt els opcions de generar ocasions clares de gol.

Un bri d’esperança

Aleix (52’) i Iván Martín (59’) ho han provat amb xuts llunyans molt inofensius i no semblava que hi hagués esperança, però en el minut 66’ Raïllo ha abraçat Stuani dins l’àrea i l’àrbitre ha xiulat un penal que Stuani ha transformat en el 3-1. A més, en les protestes el central del Mallorca ha vist la segona groga i els locals s’han quedat amb deu. Amb més de vint minuts amb superioritat numèrica per davant el Girona s’ho ha cregut, però ho ha gestionat malament amb Yan Couto i Savinho sent massa individualistes per la dreta, i no ha tingut ocasions clares fins que Dovbyk ha rematat desviat per poc una centrada de Yan Couto (85’). En el 96’ –s’han afegit set minuts, que han sigut nou–, a la desesperada i en una jugada embolicada, Savinho ha estat el més llest dins l’àrea i ha marcat el 3-2, però els gironins ja no han tingut cap ocasió per fer l’empat i evitar l’eliminació.