Girona

Una taca en l’expedient

El Girona cau eliminat en els quarts de copa per un Mallorca que l’esborra del camp gràcies a una bona i efectiva primera part (3-0)

Els de Míchel, tot i el cansament i veure-ho molt cru, retallen distàncies amb gols de Stuani i Savinho i fan patir una mica el rival

El Girona va dir adeu a la copa segurament més aviat del que els seus aficionats haurien volgut. I és que el conjunt gironí ja perdia 3-0 en el 35, després de fer una primera part pèssima en què es va veure superat en intensitat, efectivitat i també a nivell tècnic i tàctic. En definitiva, una taca en l’expedient per al líder en solitari de primera després de 21 jornades. Als de Míchel els quedarà, doncs, l’assignatura pendent de la copa per a un altre any amb el sostre dels quarts de final per superar. Larin, a plaer, i Abdón Prats, amb un doblet –el segon, des dels onze metres després d’un penal més que dubtós–, van ser massa obstacle per a un equip gironí que ho va intentar fins al final i que va retallar distàncies amb dos gols de Stuani, de penal, i de Savinho, ja en el temps afegit.

Els primers compassos van ser clarament de domini mallorquí pel que fa a la iniciativa del joc i la intensitat. Als jugadors del Girona els costava connectar i trencar línies i les imprecisions permetien als de Aguirre recuperar en zona compromesa i generar sensació de perill. Qui primer va avisar, però, va ser el Girona amb una acció ràpida que va començar amb Yangel Herrera guanyant un duel al mig del camp i cedint cap a Savinho, que pel carril central lliure va avançar fins a la frontal i va filtrar una passada a Stuani que l’uruguaià va intentar fer bona amb un toc amb la punta de la bota que no va superar la sortida de Greif (2’). L’ocasió gironina va ser un oasi enmig d’una primera fase del matx en què Abdón Prats i Larin van córrer a l’espai sense parar buscant l’esquena de Blind i Antal –el plantejament local de sortir amb dos davanters va sorprendre– i, de fet, el davanter canadenc va tenir la primer gran ocasió balear després de rebre una passada filtrada de Copete que el va deixar sol davant de Juan Carlos. Per sort, el de Marchamalo va refusar el perill de manera providencial. El preludi del possible gol local es va traduir en un seguit d’accions i despropòsits que van deixar el Girona amb un pam de nas i també fora de la competició.

La primera va ser una pilota a l’espai que va conduir Dani Rodríguez fins a entrar a l’àrea i que va permetre a Larin marcar a plaer l’1-0 que feia justícia al que es veia damunt del terreny de joc (21’). El Girona va poder reaccionar i congelar l’ambient a Son Moix, però desgraciadament Savinho, després de quedar-se sol davant de Greif a passada de Tsygankov, no va saber definir a la sortida del porter (25’). I aquí es va acabar la història del Girona a Mallorca. Els d’Aguirre van olorar debilitat en el rival per, comandats per Abdón Prats, assestar dos cops més als de Míchel en tan sols sis minuts. El capità i emblema local va caçar primer un refús llarg per regirar-se i treure’s de la màniga un xutàs imparable per Juan Carlos que va fer esclatar l’estadi (29’). Amb els blanc-i-vermells deambulant i intentant refer-se del cop, una altra passada a l’espai buscant l’esquena de la defensa va deixar Larin sol encarant Antal, que segons el VAR va fer mans en l’intent de xut de l’ariet –Munuera Montero no havia xiulat pena màxima sinó fora de joc en l’inici de l’acció–. Abdón Prats va assumir la responsabilitat i va enganyar molt bé Juan Carlos per fer el 3-0 (35’), que feia mal i que deixava el dubte entre els gironins de si calia intentar-ho amb tot al segon acte o no.

Hi posen l’honor

La segona part va començar amb un Girona insistent i controlador davant d’un Mallorca destinat a defensar-se i intentar caçar una contra per ampliar l’avantatge. Míchel va fer entrar Dovbyk i Yan Couto i en els primers compassos només els xuts des de la llarga distància o les continues centrades al cor de l’àrea buscant l’ucraïnès i Stuani van ser el mètode per fer mal. En una acció de disputa, Stuani va forçar un penal a Raíllo que el charrúa va materialitzar (68’). Amb un més els gironins van tancar als balears a l’àrea pròpia, Dovbyk podria haver posat emoció encara amb cinc minuts i l’afegit per disputar-se, tot un món, però va rematar fora al segon pal (85’). Savinho sí que va encertar en una jugada plena de rebots per posar la punta de la bota, però no hi va haver temps per fer-la grossa.

SORPRESOS

Aguirre va sortir amb dos ariets per exigir a l’eix de la defensa, la línia més tocada

3-0 AL 35’

El Mallorca va aprofitar molt bé els dubtes d’un Girona desdibuixat i desconegut

L’ORGULL

Stuani, de penal, va fer el 3-1 i Savinho, en l’afegit, hi va posar una mica d’emoció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)