Girona

Un deure per al futur

Fi de trajecte. El Girona va dir adeu a la copa després d’igualar el sostre dels quarts. Toca recuperar energia tornant a jugar un partit per setmana

Després de passar quatre eliminatòries i igualar el seu sostre, el Girona va dir adeu a la copa en un duel contra el Mallorca marcat per la nefasta primera part dels de Míchel, que ja perdien 3-0 en el 35. Els gironins van tornar cap a casa tristos i decebuts, conscients que tenien al davant una bona oportunitat de fer història i plantar-se per primera vegada en unes semifinals, a dos partits de disputar una final i, a sobre, amb els grans i bons arguments futbolístics que carreguen a l’esquena des de fa mesos. Llàstima, però l’equip ha de fer un reset després de perdre tot just el segon partit de la temporada, el primer a domicili. I és que el Girona no perdia des del 30 de setembre, a Montilivi contra el Madrid, enllaçant tretze partits de lliga sense perdre –la ratxa encara està viva en aquesta competició– i quatre més de copa. Al conjunt blanc-i-vermell li toca tornar a la normalitat habitual, jugant un enfrontament per setmana, que li permeti recuperar energia d’alguns dels futbolistes més carregats de minuts per culpa de les lesions i les exigències de jugar dues competicions, i afegir a la llista de recursos de l’entrenador tots els futbolistes possibles sortits de lesió –Borja ja ha anat convocat dues vegades però no ha tingut minuts, Yangel i Tsygankov estan acumulant minuts per tornar a ser els de principis de curs, i a David López i Juanpe encara els queda poc més de quinze dies de recuperació.

La història ha d’esperar

El Girona ha superat aquest any quatre eliminatòries de copa a partit únic, les que el van enfrontar al San Roque de Lepe (1-2) i l’Oriola (2-5), de segona FEF; l’Elx (0-2), de segona A, i el Rayo Vallecano (3-1), de la màxima categoria. En l’actual format, en què els quarts de final eren també a partit únic –les semifinals són l’única eliminatòria a doble partit–, el caramel que ja tastaven els de Míchel contra el Mallorca es va tornar enverinat amb una eliminació que no permet trencar el sostre aconseguit pel club el curs 2018/19, el del descens, quan també van accedir als quarts i els va eliminar el Real Madrid –llavors els gironins van jugar els setzens, els vuitens i els quarts a doble partit, molt més exigents, contra equips de primera ja en les dues primeres eliminatòries, contra l’Alavés i l’Atlético de Madrid.

Una copa per a tots

Tot i que ha estat per culpa de les lesions que s’han produït en la plantilla, hi ha hagut futbolistes en determinades demarcacions que han hagut de multiplicar esforços. Míchel ha intentat repartir les càrregues físiques entre els habituals en la lliga i els menys habituals per a la copa. Fins a 25 jugadors han participat en l’edició de la copa amb el debut de joves amb el primer equip com Enric Garcia, de 17 anys; Selvi, de 18, o Almena i Antal, de 19. Futbolistes com Jhon Solís, Valery o Portu han aprofitat de meravella les oportunitats i el bon rendiment en la copa per traslladar-lo a la lliga i acumular minuts de qualitat en la rotació, ajudats també per les lesions de Yangel i Tsygankov. A més, el de Vallecas, fins i tot, ha fet servir dos porters, Fuidias per a les dues primeres eliminatòries i Juan Carlos per a la resta.

Stuani és el jugador que més minuts ha acumulat davant del monopoli de Dovbyk pel que fa a titularitats en la lliga. El charrúa s’ha carregat l’equip a l’esquena en moltes ocasions i també s’ha convertit en el màxim artiller en la copa, amb ni més ni menys que cinc gols, només superat per Douvikas, Villalibre i Abdón Prats, tots amb sis dianes.

SABOR AGRE

Els gironins han acabat la copa amb la sensació d’haver perdut una oportunitat

STUANI

L’uruguaià és el jugador que més minuts de copa ha jugat i qui més gols hi ha fet (5)

Calendari dur, però espaiat

La derrota al camp del Mallorca (3-2) i la consegüent eliminació de la copa ha suposat el primer cop dur per al Girona en aquesta temporada, i és que, fins ara els de Míchel es feien moltes il·lusions amb la possibilitat de fer història en la competició, al mateix temps que comanden la classificació de primera divisió. La millor part de tot això és que la plantilla gironina tornarà a jugar un partit per setmana, un fet que li permetrà recuperar-se a la perfecció entre partits i afrontar amb més frescor de cames i, en conseqüència, també d’idees, cada jornada del campionat. Això no vol dir que el calendari faci baixada per als blanc-i-vermells, que després de jugar contra el Celta diumenge, quan només farà quatre dies de l’ensopegada a Mallorca, hauran d’afrontar un febrer de por enfrontant-se a la Real a casa; al Madrid i l’Athletic Club a domicili, i, de nou a Montilivi, al Rayo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)