Girona

Poder fora de casa

El Girona és el millor equip de la lliga a domicili, on ha sumat 27 dels 33 punts possibles

En les 11 jornades lluny de Montilivi, els gironins no han perdut cap partit i són l’equip que ha anotat més dianes, un total de 22

Aquest curs el Girona té molt ben acostumada tota l’afició blanc-i-vermella. De Montilivi n’ha fet un fortí, com en el tram final del curs passat. Ara bé, el salt de qualitat definitiu ha arribat amb el gran rendiment del conjunt de Míchel Sánchez a domicili. Un factor que l’equip ha millorat respecte a les últimes tres temporades a primera divisió. Actualment, els gironins són l’equip més fiable de la lliga a domicili i ho ratifica la darrera victòria al camp de Balaídos per la mínima contra un Celta de Vigo que va vorejar l’empat en diverses ocasions.

L’efectivitat de cara a gol, el bon joc practicat, el caràcter de l’equip, que va saber patir en molts moments, i sobretot, les bones actuacions individuals i col·lectives han portat els gironins a ser un dels equips visitants més temuts. La nova dimensió dels de Míchel ha calat fort en un equip a qui li és igual si és a casa o a fora, que juga bé i puntua com ningú.

Uns números de campió

Si ens posem a mirar més a fons els números d’aquest Girona lluny de Montilivi, veiem que l’equip és igual de fiable que a casa. Dels 55 punts sumats en 22 jornades, 27 han estat a domicili. Això representa un 49% del total de punts aconseguits en la competició. Els gironins només han sumat un punt més a casa, 28, fet que els ha portat a liderar durant moltes jornades la primera divisió, juntament amb el Madrid. De fet, només els blancs havien assolit aquesta puntuació en la història de la lliga i són l’equip amb més lligues guanyades, un total de 35.

El registre rècord, però, va més enllà de la puntuació, i és que el conjunt gironí també és el més golejador com a visitant. En espera del partit que ha de disputar demà el Madrid al Coliseum contra el Getafe, el Girona lidera el caseller de gols a domicili, un total de 22, amb una mitjana de dues dianes per partit. Els blanc-i-vermells també han acumulat un seguit de golejades als estadis dels rivals; els exemples més clars són contra el Granada, l’Osasuna i el Barça, tots amb un resultat de 2-4. Finalment, cal destacar que el Girona, havent disputat el mateix nombre de partits a Montilivi que a fora, ha rebut menys gols a domicili (11) que a casa (14). De les set porteries a zero de Gazzaniga, tres han estat a fora, contra el Cadis (0-1), l’Almeria (0-0) i el Celta (0-1). Més enllà de la lliga, el Girona també va guanyar sense rebre cap gol en la copa contra l’Elx (0-2).

Rècord a domicili

Aquesta és la quarta temporada de la història del Girona a primera divisió –vegeu el gràfic– i ja pot dir que és el seu millor curs en puntuació a domicili. El que ha aconseguit l’equip de Míchel és difícil d’imaginar, sobretot perquè encara queden 16 jornades per disputar i ja ha batut tots els rècords possibles. El primer curs a l’elit, el 2017/2018, el Girona va fer uns números molt bons, sobretot per a un club humil per al qual aspirar a la permanència era tot un èxit. Aleshores, l’equip estava entrenat per Pablo Machín i va sumar 24 punts –6 victòries, 6 empats i 7 derrotes– en les 19 jornades que va disputar fora de casa. Després de la victòria a Balaídos, el Girona va superar aquesta xifra de punts que havia igualat a casa amb el Sevilla (5-1). D’aquell curs 2017/2018, cal destacar els triomfs als camps del Vila-real, Las Palmas, el Llevant, l’Alavés, l’Espanyol i el Deportivo que els van fer somiar amb posicions europees durant un bon tram de la lliga. Al final, com era lògic, el Girona va celebrar la permanència en la seva estrena a la màxima divisió.

En el segon curs a l’elit, el 2018/2019, amb Eusebio a la banqueta, el Girona va fer una cosa molt difícil: va guanyar més partits a fora que a casa. Això no obstant, no li va servir de gaire res ja que el club va tornar a segona divisió en un final de temporada de caiguda en picat. De les nou vegades que l’equip va aconseguir els tres punts, sis van ser a domicili. El conjunt d’Eusebio va aconseguir guanyar en camps molt difícils, com ara els del Leganés, el Vila-real, el València, l’Espanyol, el Rayo i, sobretot, el Real Madrid en una jornada màgica i històrica dels catalans. En aquell curs, el Girona també va empatar al Camp Nou contra el Barça amb un doblet de gols de Stuani (2-2).

Intractables

Ara mateix, el Girona i el Barça són els dos únics equips que no han perdut cap matx a domicili. Tot i que els dos equips es porten 11 punts de diferències, en espera que el conjunt blaugrana jugui el seu partit pendent avui contra l’Osasuna, els blaugrana han tingut més dificultats per sumar a domicili, on han acumulat cinc empats. Els registres del Girona són per emmarcar, i encara més quan és capaç d’aguantar el pols a un Madrid també embalat. Passi el que passi d’ara endavant, el Girona haurà conclòs tota una volta sense perdre, sent el màxim golejador a domicili i superant registres inabastables per a equips que no siguin el Barça, el Madrid o l’Atlético de Madrid. Per concloure, només amb els punts que ha sumat lluny de Montilivi el Girona superaria en la classificació a mitja lliga des de l’onzè classificat, l’Alavés, fins a a l’últim, l’Almeria, comptant tots els punts d’aquests equips. Veurem si és capaç de mantenir aquest nivell.

RÈCORD A FORA

Curs 2017/18
24 punts 7è millor equip
6 victòries
6 empats
7 derrotes
Curs 2018/19
22 punts 7è millor equip
6 victòries
4 empats
9 derrotes
Curs 2022/23
16 punts 12è millor equip
3 victòries
7 empats
9 derrotes
Curs 2023/24
27 punts Millor equip
8 victòries
3 empats
0 derrotes

MILLORS A DOMICILI

Amb la victòria a Balaídos, l’equip gironí arriba al seu màxim de punts a fora de primera
El curs 2018/2019 el Girona va sumar nou victòries, sis de les quals lluny de Montilivi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)