Girona

El Col·legi de periodistes critica les restriccions per cobrir el judici a Alves

El Col·legi de Periodistes de Catalunya rebutja les restriccions per cobrir el judici de Dani Alves. El president del Col·legi, Joan Maria Morros Cuadras, ha enviat una carta al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, on li manifesta la sorpresa i indignació de la junta de govern del Col·legi davant les recents instruccions de l’Oficina de Comunicació del TSJC sobre la cobertura del judici. Considera que la prohibició de publicar imatges i àudios del judici constitueix una restricció al dret a la informació de la ciutadania.

El comunicat del Col·legi

“La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes, com a òrgan representatiu dels interessos generals de la professió davant les administracions públiques, considera que la prohibició de publicar totalment o parcialment imatges i àudios del judici constitueix una restricció al dret a la informació de la ciutadania, dret recollit a la Constitució Espanyola i a la Carta de les Nacions Unides.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya recorda també que aquesta restricció limita greument la capacitat dels mitjans de comunicació per informar amb responsabilitat i respecte. Destaca que l’accés a la informació per part dels professionals de la informació és fonamental en una societat democràtica. I limitacions com aquestes poden afectar negativament la capacitat del públic per estar ben informat.

El Degà ressalta també que una cobertura més transparent i honesta del procés judicial beneficia no només els mitjans de comunicació, sinó que també reforça la confiança dels ciutadans en la justícia i promou una ciutadania millor informada. A més, destaca el compromís dels periodistes amb el Codi Deontològic de la professió periodística, que defensa el dret a la informació davant de qualsevol restricció a la transparència exigida per l’interès públic.

Finalment, el Degà recorda els “Criteris sobre el tractament de les violències masclistes als mitjans de comunicació” del 2023, on s’estableix que els mitjans i els periodistes han de respectar el dret a la intimitat i la dignitat de les persones agredides.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)