Girona

El forat es pot tornar a obrir

reaccionar

Després de dues derrotes a domicili i de sumar 1 punt dels últims 9, el Girona rep el Rayo Vallecano (21 h, DAZN) amb l’objectiu de tornar al camí de la victòria

Un triomf faria que els gironins recuperessin els 10 punts de marge respecte de l’Athletic per acostar-se a l’objectiu de la Champions

El Girona té l’oportunitat, aquesta nit, de tancar el mes de febrer amb un bon gust de boca. Ha estat un mes dur per als de Míchel, que han encaixat la pitjor ratxa de resultats de la temporada amb l’empat contra la Real Sociedad (0-0) i les derrotes als camps del Madrid (4-0) i l’Athletic (3-2); però si els gironins aconsegueixen la victòria aquesta nit (21 h, DAZN) contra el Rayo Vallecano a Montilivi recuperaran el més gran dels somriures. I és que un triomf faria que els blanc-i-vermells mantinguessin la segona posició que el Barça li va robar dissabte temporalment, però sobretot faria que el Girona recuperés els 10 punts de marge respecte del cinquè classificat, l’Athletic, que ahir va perdre al camp del Betis. Seria una excel·lent notícia per iniciar l’últim terç de la lliga, en què només hi ha un objectiu clar: acabar entre els quatre primers i jugar la Champions League la temporada que ve. En aquest sentit, el factor Montilivi, que tornarà a entrar en joc després de dos partits consecutius a domicili, ha de ser determinant, i és que amb la situació actual el Girona és plenament conscient que si assegura els punts com a local tindrà un peu i mig a la màxima competició europea el curs que ve.

És normal que, tenint en compte d’on es venia, després de tres partits sense guanyar apareguin els primers dubtes del curs, però també és moment d’aplicar el sentit comú. El Girona no ha guanyat contra tres equips d’un potencial, sobre el paper, superior al seu, i té un coixí suficient per permetre’s un petit sotrac com aquest i mantenir intacta la candidatura a un objectiu tan ambiciós com la Champions. El que és clar, però, és que com més aviat es torni al camí de la victòria, molt millor, i aparentment l’oportunitat d’avui és excel·lent.

El Girona es trobarà un Rayo Vallecano amb urgències després d’una mala ratxa que l’ha dut a sumar només 2 punts dels últims 18 en joc i a un canvi d’entrenador, amb Íñigo Pérez agafant el relleu de Francisco. Els de Vallecas encara tenen 7 punts de marge respecte del descens, però els nervis comencen a aflorar i el Girona ho intentarà aprofitar, sobretot després d’haver guanyat ja els dos partits anteriors contra el Rayo aquest curs en la lliga i en la copa. A més, Isi Palazón, una bèstia negra per als gironins, es perdrà el partit d’avui per sanció.

Amb un rival tan tocat anímicament, el Girona tindrà un molt bon escenari per recuperar la seva millor versió. Sobretot en l’aspecte defensiu, després d’haver encaixat set gols en els dos últims partits i dels greus errors que es van cometre a San Mamés, però també en l’aspecte ofensiu, recuperant la verticalitat que va dur el Girona a ser l’equip més golejador de la lliga i que en els últims tres partits només es va veure en el tram final contra l’Athletic.

Amb més armes

Tot i encadenar dues derrotes no s’esperen grans canvis en l’onze de Míchel respecte del partit a San Mamés. Això sí, el tècnic recupera efectius, i per aquí podrien venir les novetats, amb l’opció que David López, recuperat de la lesió, substitueixi Juanpe a l’eix de la defensa, i amb l’opció que Yan Couto, sancionat dilluns passat, torni a l’onze tot i no haver tingut el dia al Bernabéu. El brasiler podria entrar al lateral per Arnau o a la posició d’extrem dret desplaçant Tsygankov a la mitjapunta i sacrificant Iván Martín. Més enllà d’això, no s’esperen sorpreses.

EN MALA RATXA

El Rayo només ha sumat 2 dels últims 18 punts possibles en la lliga

PER MILLORAR

El Girona buscarà recuperar la solidesa després d’encaixar set gols en dos partits

Dues victòries aquesta temporada

El balanç històric de partits contra el Rayo Vallecano a Montilivi és favorable als gironins, amb sis victòries, quatre empats i quatre derrotes en els catorze partits que han disputat. En els últims anys, però, els de Vallecas eren una pedra a la sabata per al Girona, amb la derrota en la final del play-off d’ascens a primera del curs 2020/21 inclosa. Fa poc més d’un mes, però, el Girona va guanyar 3-1 el Rayo en els vuitens de final de la copa i va trencar aquesta mala ratxa que durava des del 2019. Stuani, sempre letal contra el Rayo –li ha marcat 14 gols–, amb un doblet, i Blind van segellar aquell triomf, el segon de la temporada contra el Rayo després de guanyar 1-2 a Vallecas en la primera volta. Avui es buscarà la tercera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)