el9cers

ALBERT FOLGUERA

ENTRENADOR DEL LLEIDA LLISTA

“Per mi la final es dissabte amb el Voltregà”

L’entrenador del conjunt lleidatà creu que tenen possibilitats de guanyar l’Europa Cup i revalidar el títol que van aconseguir l’any passat, també en el Pavelló Onze de Setembre de Lleida

Sabem que és difícil, però bé, en principi som un dels quatre candidats i jo penso que podem repetir el títol

El Lleida Llista afronta la semifinal contra el Voltregà de l’Europa Cup amb ganes d’arribar a la final i lluitar per revalidar el títol que va aconseguir l’any passat. El conjunt lleidatà jugarà la segona final a quatre seguida en el seu pavelló Onze de Setembre i el seu entrenador Albert Folguera creu que tenen possibilitats de revalidar el títol. Tot i això respecte molt al conjunt osonenc i diu que la final és el partit contra el Voltregà de dissabte (20.45 h)

Revalidar el títol és possible?
El sol fet d’estar-hi ja ens dona opcions. Sabem que és difícil, però bé, en principi som un dels quatre candidats i jo penso que ho podem repetir.
Es l’objectiu o primer és la semifinal i si passen ja es veurà?
L’objectiu per mi es guanyar la semifinal, l’objectiu es entrar en la final. Per tant no podem parlar de final sense guanyar el Voltregà. Per mi la final es dissabte amb el Voltregà. Si guanyem sabem que tindrem un altre partit, una altre final, però per mi la final es dissabte.
Jugar davant la seva afició, aquest cop com a campió, els pot tornar a ajudar?
Segur que ens ajudarà. Però, també estic segur que el Voltregà portarà moltíssima afició i la graderia si no està en un 50-50, pot estar en un 60-40. Per tant des d’aquest punt de vista crec que partim els dos bastant igualats. Si que es cert que juguem en la nostra pista i tenim certa avantatge per això, però diria que la cosa està bastant anivellada.
Com arriben a la final a quatre, han fet alguna preparació destinada a la final ‘four’ les ultimes setmanes?
De fet ja fa dies, setmanes, que estem entrenant fort per arribar aquí, a la fase final. I si que és cert que hem entrenat la setmana passada alguns dies, aquesta també entrenarem tres dies. M’hagués agradat entrenar amb tots els jugadors, no he tingut a la meva disposició en Roberto i en Bruno [Di Benedetto], que estaven a Montreux, però bé, els que hem estat aquí penso que ho hem fet bé. Ens hem preparat be i en els entrenaments d’aquesta setmana acabarem de polir quatre coses. Diria que arribem bé.
Tots els homes estan en condicions, els germans Di Benedetto han tornat bé?
Si, en principi tot esta bé. Algun jugador arrossega alguna molèstia d’abans però no ha deixat d’entrenar. En principi penso que arribarem tots bé.
A la semifinal es trobaran el Voltregà, un equip que coneixen i us coneix. Un duel català a Europa és més complicat?
El fet de jugar a Europa sempre es diferent que jugar a la lliga pels arbitratges, la tensió, la importància del partit. Fa que vagi com vagi el partit en el marcador ha de sortir un guanyador. No es com la lliga que tu pots especular fins els últims moments i intentar buscar un empat o el que sigui. Aquí has de guanyar o guanyar. Per tot això li dona un caire una mica diferent, però si que es cert que ens coneixem molt bé. El Voltregà es un equip jove, un equip amb talent, un equip que tot i que els vam guanyar a casa en la lliga ens ho van posar molt difícil. I es un equip que sempre ens ha complicat molt les coses, per tant màxim respecte i sabem que costara molt doblegar-los.
Que destacaria més del Voltregà?
Diria que combinen molt bé experiència i joventut, tenen dos jugadors amb una trajectòria i amb una experiència molt important en aquests darrers anys com es en Petxi [Armengol] i ara el Mia [Ordeig] des d’aquesta temporada i que els dona una estabilitat als joves important. Penso que tots tenen talent, molts han sortit de Sant Hipòlit, de la comarca i sabem com son la gent d’allà, gent que sent molt els colors. Jo diria que combinen molt això experiència i joventut, amb atreviment i tenen talent i per tant per mi mereixen tot els respecte del mon.
Que ha de fer el Lleida per guanyar i passar a la final?
Nosaltres hem de ser una mica fidels a la nostra manera de fer, penso que som un equip físic, un equip que corre molt, que busca porteria, que te talent i d’alguna manera hem d’aprofitar aquest talent que tenim. Però, evidentment sense descuidar ni per un moment la defensa. Penso que una de les millor armes del Voltregà sempre ha sigut el contraatac i aquí és on hem de vigilar molt. Que el Voltregà no ens enganxi al contraatac perquè son rapidíssims, arriben amb molta facilitat a la porteria contraria i haurem d’estar molt atents en aquestes coses. Controlar això, hem de tenir una mica de control entre atac i defensa, sense atacar alegrement ni descuidar la defensa.
Mirant els quatre participants la final a quatre sembla molt anivellada a nivell de potencial, no destaca cap equip sobre els altres?
Veient tot el que estic veient de tots els equips, evidentment del Voltregà també estic obligat a mirar més coses, si que es cert que per mi no hi ha cap favorit. Possiblement sigui un dels anys que està mes oberta per tant penso que els quatre equips tenim serioses opcions. I ho dic objectivament, sense treure'm pressió, ho dic perquè ho penso i així els hi penso transmetre als meus jugadors. Per tant si que es cert que tots els equips tenen les seves característiques i penso que tots, tots, tenim possibilitats d’aconseguir el títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)