OK Lliga

El Barça fa un canvi i el Liceo es reinventa

El campió de l’OK Lliga només fitxa el portuguès Hélder Nunes per cobrir la retirada de Marc Gual

El segon classificat renova mig equip i incorpora sis nous jugadors

El campió i el subcampió de la passada OK Lliga, el FC Barcelona i el Deportivo Liceo, han portat camins molt diferents a l’hora de reforçar els seus equips per a aquesta nova temporada. El conjunt blaugrana només ha incorporat una cara nova, el portuguès Hélder Nunes, recent campió mundial amb Portugal en els World Roller Games, i que ha arribat provinent del Porto. El conjunt blaugrana ha tingut també una sola baixa, la de Marc Gual, que s’ha retirat de la competició i serà el nou delegat de l’equip. En conjunt gallec s’ha hagut de reinventar ja que ha tingut cinc baixes, amb quatre jugadors marxant a la lliga portuguesa, tres d’ells al Porto. El Liceo ha incorporat sis jugadors, i tres d’ells –els germans bessons Bruno i Roberto di Benedetto i Maxi Oruste–, els ha fitxat del Lleida Llista. També ha incorporat dos dels germans Grau, el porter Carles l’ha fitxat del Porto i el davanter Marc ha arribat del Noia.

El conjunt del Lleida Llista, campió de l’Europa Cup (abans CERS) per segona temporada consecutiva, s’ha vist obligat a refer-se ja que a més de la marxa dels dos francesos i l’argentí cap a Galícia, César Candanedo ha fitxat pel Bassano italià i Jordi Creus ha decidit retirar-se. Les arribades d’Oriol Vives, provinent de l’Igualada; de Marc Palazón, del Girona, i la cessió d’Àlex Joseph per part del Barça, han estat les incorporacions més destacades per continuar estant en els primers llocs a la lliga i d’Europa.

L’equip que ha canviat més i pràcticament ha renovat tot el conjunt amb vista a la nova temporada és el Girona. Ha tingut sis baixes i ha fitxat set jugadors, a banda de canviar també d’entrenador. Quatre jugadors dels que ha incorporat el Girona provenen d’equips de l’OK Lliga Plata, i dos d’ells ja van estar a l’equip gironí a la màxima categoria fa tres temporades i han tornat en aquesta: Josep Hernández, que arriba del SHUM, i David Carles, del Corredor Mató Palafrugell.

TORNA A COMENÇAR

El Lleida, campió de l’Europa Cup, perd cinc jugadors i ha de tornar a refer-se

Quatre equips tindran nou entrenador

Quatre dels catorze equips que aquesta temporada disputaran l’OK Lliga han canviat d’entrenador des del final de la temporada passada: el Girona, l’Igualada Rigat, l’Stern Motor Voltregà i el Calafell Tot l’Any. En el conjunt gironí hi haurà dos tècnics, Ramon Benito, que torna a la banqueta gironina després de ser substituït a meitat de la temporada passada per Josep Enric Torner, i Marc Comalat, que arriba provinent de l’Arenys de Munt de l’OK Lliga Plata. En la imatge, Marc Comalat; el president del Girona, Marc Avellaneda, i Ramon Benito. Josep Enric Torner ja havia acordat que no continuaria. Ferran López deixa l’Igualada després de quatre temporades i marxa al Calafell en substitució de Jordi Esteva que serà el nou tècnic del Vilanova de l’OK Lliga Plata. El nou entrenador dels igualadins serà Francesc Linares, que després de tres campanyes deixa el Voltregà. La banqueta dels de Sant Hipòlit l’ocuparà Manolo Barceló, que ha tornat de la seva aventura italiana amb el Trissino. El Lloret Vila Esportiva no ha canviat d’entrenador, però el tècnic Oriol Perarnau pràcticament s’estrenarà a la màxima categoria ja que va agafar l’equip quan faltaven dues jornades per finalitzar la competició el curs passat.

Alguns retocs en els equips de l’OK Lliga femenina

L’OK Lliga femenina no ha tingut gaires canvis en els equips que van lluitar pels títols la temporada passada. El campió de lliga, el Generali Palau de Plegamans, només ha tingut la baixa d’Ester Nadal, que es retira, i incorpora dues jugadores del seu segon equip que va guanyar la Lliga Nacional Catalana. El Manlleu, amb qui el Palau es va jugar el títol en la darrera jornada, tindrà les baixes de Laura Barcons, que s’incorpora a l’Stern Motor Voltregà, i de Maria Pujadas, que marxa al Sant Cugat, l’equip que retorna a la màxima categoria femenina. El Telecable Gijón, el campió de la copa femenina, perd la campiona mundial Marta González Piquero, que marxa al Benfica portuguès, i incorpora la francesa Vanessa Daribo, que ve de Las Rozas. El campió de la lliga europea femenina, el Voltregà, tindrà com a nou entrenador Albert Bou, procedent del Mataró, i ha fet dos fitxatges. Recupera Aina Arxé, que en la darrera temporada ha jugat en el Benfica de Portugal, i incorpora Laura Barcons del Manlleu. En la imatge, Aina Arxé amb Ramon Sitjà, el president del Voltregà, en la seva presentació. Les de Sant Hipòlit tenen la baixa de l’argentina Adriana Gutiérrez, que marxa a l’Sporting de Portugal, i de la capitana Anna Romero, que es retira.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)