Lliga Europea

Paniagua carrega contra la suspensió

Hoquei sobre patins. El president de la RFEP diu al de la WSE-RH que “és una falta de respecte” no haver consultat ni les federacions ni els clubs

El president de la Federació Espanyola de Patinatge (RFEP), Carmelo Paniagua, va publicar dijous a la nit un comunicat adreçat al president de la WSE-Rink Hockey, el portuguès Fernando Graça, en què critica durament la decisió de suspendre indiscriminadament totes les competicions europees pel coronavirus. Paniagua lamenta que no s’hagi consultat abans ni la federació espanyola ni els clubs i considera que les suspensions s’haurien d’haver estudiat “una per una i veure les recomanacions dels governs”. “Rebo amb estupor la suspensió unilateral de les competicions europees. Estic astorat que una decisió de tal magnitud s’hagi pres sense consultar les federacions”, inicia el text Paniagua, que prossegueix: “Som l’únic esport a Europa que ha suspès les competicions europees de clubs i prendre una decisió de tanta importància sense consultar les federacions és una falta de respecte.” També fa referència als clubs: “Hem rebut la trucada de molts dels nostres clubs indignats. Hi ha moltes solucions per oferir la màxima seguretat.” I conclou amb una advertència: “Espero que siguin conscients de la responsabilitat que contreuen davant de possibles reclamacions i indemnitzacions pels perjudicis.” L’associació de clubs de l’OK Lliga (ACHP) va fer ahir un comunicat intern en què subscriu el text de Paniagua i demana que “es reconsideri la resolució presa de manera unilateral i que es consensuï una resposta conjunta”.

Graça, pressionat, té la pilota a la teulada. Ahir va manifestar a Portugal, temperant-ho una mica, que la suspensió és provisional i que a l’abril es podrien reprendre les competicions. En aquest sentit, els equips de l’OK Lliga veuen amb incertesa un possible atapeïment del calendari tenint en compte que enguany hi ha play-off en la lliga.

Sigui com vulgui, en la lliga europea masculina hi ha quatre italians: el Lodi, el Forte, el Sarzana i el Monza. L’únic que ja s’ha classificat per als quarts és el Lodi, que s’havia de jugar el primer lloc del grup dissabte a Reus. El Sarzana i el Forte ja estan eliminats, i el Monza, que havia anunciat dimecres que es retirava i que no viatjaria a Sant Sadurní per jugar-se el pas contra el Noia el dia 14, tornaria perquè no hi havia renunciat oficialment. El Reus ja havia contactat amb Salut i tenia coll avall que si hi havia desplaçament de seguidors italians –l’any passat van ser una seixantena– el partit s’hauria jugat a porta tancada. El cas conflictiu en l’Europa Cup és el del Trissino, amb un infectat i la plantilla en quarantena.

El cas Palau

El Generali Palau esperava saber el termini per sol·licitar ser seu de la final a quatre de la lliga europea femenina dels dies 4 i 5 d’abril però no ha rebut res. La fase final la jugarien també el Manlleu, el Gijón i el Benfica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)