OK Lliga

Del respecte a la por

Sis jugadors de la plantilla de l’Igualada Rigat d’OK Lliga –Méndez, Baliu, Vives, Bars, Yeste i Del Valle– viuen amb incertesa el confinament decretat durant 14 dies en quatre municipis de la conca d’Òdena, que afecta 66.000 persones

“Paciència i molta calma i esperem que tot passi com més aviat millor.” És la recepta pragmàtica del golejador Jordi Méndez, un dels sis confinats de la plantilla de l‘Igualada Rigat que afronta de la millor manera possible però alhora amb incertesa i neguit el confinament profilàctic de catorze dies que afecta els 66.000 habitants de la conca d’Òdena (Anoia) i que inclou els veïns d’Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. “Fins fa un parell de dies tot plegat feia molt de respecte però ara hem d’admetre que fa por perquè a Igualada hi ha molts casos”, relata Méndez, que diu que els carrers i el barri del centre de la ciutat estan prou buits. Jove de 22 anys, té com a veïns “al pis de baix” els seus avis, amb el quals la seva família ha decidit evitar el contacte com a mesura preventiva, una pràctica viral els últims dies, atès que la gent gran té un factor de risc molt més alt si contrau la malaltia. “Els altres avis els tinc a Andalusia, Allí per sort, no hi hagut gaires contagis.” Matriculat en INEF a Vic, el pitxitxi de l’Igualada –31 gols en 25 partits de l’OK Lliga–aprofitarà per estudiar, i “farem alguna classe on line” tot i que la carrera requereix moltes pràctiques presencials i, si la cosa s’allarga, malament rai. “És una putada estar així, sense poder sortir de casa”, descriu col·loquialment. La situació no és gens desitjable però la subscriu: “És el millor perquè no es propagui el virus. Estic totalment d’acord amb les mesures adoptades.” De fet, admet que coneix algun dels contagiats.

El preparador físic els ha donat una serie d’exercicis de manteniment, tot i que la generació actual es cuida molt de manera habitual, i en el grup de WhatsApp de jugadors van penjant fotos i vídeos de les activitats. “Hem de mantenir la forma per estar bé quan es reprengui la competició. Ens falten els play-off i la copa al juny. Soc més pessimista que puguem jugar l’Europa Cup”, expressa Méndez amb optimisme moderat. Entre els que estudien, la majoria, i els que no poden treballar –Sergi Pla és mestre i s’han suspès les classes, i Ton Baliu, el capità, és enginyer i la seva empresa ha tancat– tots passen el temps de la millor manera possible. Alguns components de l’equip també estan interconnectats amb la PlayStation jugant al Fortnite, el joc de moda. “Segur que Netflix augmentarà el nombre d’abonats amb tanta gent a casa”, vaticina Méndez, que aquesta temporada ha viscut l’eclosió definitiva i que el curs vinent jugarà a la lliga italiana en un equip que encara no ha revelat i que ara, tal com estan les coses, no sembla un tema prioritari tot i tenir-hi una relació indiscutible en un país en què la pandèmia ha assotat amb molta virulència. “Parlo amb ells sovint i no crec que tot això tingui cap influència negativa en el fitxatge perquè esperem que ja estarà solucionat.” El golejador anunciarà més endavant –la idea inicial era fer-ho després de la copa si no s’hagués ajornat– l’equip al qual recalarà.

Un dels usuaris del Fortnite és Roger Bars, un altre producte del planter que ha viscut un curs paradoxal amb grans partits i una lesió a la mandíbula que encara li impedeix viure amb normalitat. En declaracions al blog del club, es mostra inquiet i no veu clara la llum esportiva al final del túnel: “Hi hem d’ajudar tots, però no soc optimista per tornar a jugar. Crec que va per llarg.” Bars està confinat a Vilanova del Camí. Els altres jugadors que no poden sortir dels municipis són el capità Ton Baliu, que en declaracions a Esport3 també va parlar de la inversemblant situació i va expressar la incertesa que provoca “no saber quants partits es podrà jugar”, Tety Vives, Bernat Yeste i Manel del Valle.

EL PROTAGONISTA

Fins fa un parell de dies tot plegat feia molt de respecte, però ara hem d’admetre que fa por perquè a Igualada hi ha molts casos
Hem de tenir paciència i molta calma i esperem que tot passi com més aviat millor, però aquesta situació és una putada
És el millor perquè no es propagui el virus. Estic totalment d’acord amb les mesures adoptades
Jordi Méndez

El club perd 1.500 euros per no haver pogut jugar contra el Barcelos

L’Igualada havia de jugar just ahir la tornada dels quarts de l’Europa Cup d’hoquei patins contra el Barcelos, un partit contra un rival d’entitat que va ser campió dos cops de la competició els anys 2016 i 2017 quan encara es deia copa de la CERS. El club ha deixat d’ingressar l’entrada del partit, però, a més, ha perdut uns 1.500 euros, com explica el seu president Manel Burón, un altre dels confinats. “Hem hagut de fer front als bitllets d’avió dels àrbitres i tota la despesa dels cartells per anunciar el partit.” El millor equip mundial dels noranta és ara un club potent esportivament però econòmicament petit, com la gran majoria dels homòlegs catalans que lluiten per sobreviure. Una dada significativa és que ja hi ha hagut dues convocatòries d’eleccions i ningú no s’ha presentat per agafar el relleu de Burón, periodista que va cantar per Ràdio Igualada els grans èxits del primer equip i que ha estat amb èxit al capdavant de la nau durant una dècada. Si la situació es recondueix i es reprèn l’OK Lliga –falta una jornada de la lliga regular, el play-off i la copa del 4 al 7 de juny–, però si la situació s’allarga, els clubs es podrien veure forçats a prendre mesures quant a tècnics i jugadors contractats perquè els entrenaments de la base i les escoles també estan aturats. El temps ho dirà. L’Igualada és setè i lluita per assegurar-se una plaça entre els sis millors per accedir als quarts directament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)