Lliga Europea

Europa tanca fins al 2021

Hoquei sobre patins. El WSE-RH remet els clubs a reunions telemàtiques per consensuar “un nou model competitiu per a cada competició”

El Comitè Europeu d’Hoquei sobre Patins (WSE-RH) ha tirat pel dret amb valentia i ha anunciat que les competicions europees s’ajornen fins al 2021 per culpa de la pandèmia. L’organisme va fer una nota a mitjans d’octubre en què informava que suspenia dotze dels partits previstos per a la primera jornada del 7 de novembre, tant de la lliga europea masculina –en què juguen tres equips catalans, el Barça, el Reus Miró i el Noia Freixenet– i la femenina –Magic Studio Manlleu, Generali Palau, Voltregà Stern-Motor i Cerdanyola– com de la Europe Cup –Lleida, Garatge Plana Girona, Caldes Recam Làser, Calafell Tot l’Any i Igualada Rigat–. En aquesta darrera competició, va ajornar tota la primera eliminatòria fins al 30 de novembre. L’organisme va fer llavors una selecció en funció de les realitats sanitàries de cada país i les restriccions de les autoritats, però ara ha optat per adoptar mesures dràstiques, atesa la situació. El govern francès, per exemple, ja ha anunciat un nou confinament i la lliga francesa d’hoquei sobre patins també ha quedat suspesa fins al 2021.

En la nota que ha enviat als clubs, el comitè europeu els cita a reunions telemàtiques en què hi haurà els clubs directament implicats per trobar “un nou model competitiu per a cada competició”.

Lliga europea masculina

L’ajornament compromet tres jornades de la fase de grups de la màxima competició masculina, previstes per als dies 7 i 21 de novembre i 12 de desembre. Un contrapès plausible seria eliminar els quarts i jugar directament o bé una final a quatre amb els quatre campions de grup o una final a vuit. Una altra de les propostes que hi haurà ben segur damunt la taula serà establir formats de concentració a partit únic per resoldre la lligueta en un cap de setmana llarg com es fa per exemple en les competicions europees de waterpolo.

Lliga europea femenina

En noies, queda fora del calendari l’eliminatòria prèvia a doble partit –dotze equips–, en què hi ha el Manlleu i el Cerdanyola. El partit d’anada estava previst per al 7 de novembre i el de tornada per al dia 21. La fase de grups, amb dos grups de quatre equips, està prevista per al gener, en dues seus diferenciades en què es jugarien els partits per concentració. El grup A, amb el Voltregà ja classificat, jugaria del 15 al 17 de gener, i el B, amb el Palau també classificat, del 29 al 31 de gener. La final a quatre es farà els dies 20 i 21 de març.

Europe Cup

La Europe Cup possiblement presenta més complicacions. Tret de la final a quatre prevista per als dies 24 i 25 d’abril, la resta es juga en eliminatòries. La prèvia, amb tres catalans i catorze equips –Caldes, Calafell i Igualada–, s’havia de disputar els dies 7 i 21 de novembre; els vuitens, el 12 de desembre i el 16 de gener, i els quarts de final, el 30 de gener i el 13 de febrer. L’ajornament, per tant, afecta d’entrada tres dates. L’entrellat també es podria resoldre amb concentració de grups.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)