Copa

El Manlleu supera el Palau en la tanda de penals i revalida el títol

El Martinelia Manlleu ha aixecat avui la seva tercera copa derrotant el Generali Palau en la tanda de penals en la repetició de la final de l’any passat que també es va endur el conjunt osonenc. Els 50 minuts s’han acabat amb empat (2-2) i tots dos equips han marcat en el temps afegit (3-3). L’equip de Jordi Boada ha transformat tres penals i el Palau només un mitjançant Blackman tot just en el primer llançament. El darrer de la tanda l’ha llançat i marcat Maria Díez Peke en el seu darrer contacte amb la bola en una copa perquè es retira a final de curs. Els dos primers els han fet Anna Bulló, que no havia jugat, i Nara López. El Manlleu ha manat durant molts minuts (1-2), però Fontdeglòria ha empatat i ella mateixa, erigida en protagonista principal, ha marcat el 3-2 en el temps afegit. Nara López, però, va abocar el partit a la tanda de penals (3-3). El Palau, bicampió d’Europa, continua sense poder desxifrar el malefici de la copa.

El duel va arrencar a tot drap amb dos equips valents al davant i pressionant al darrera. Laura Puigdueta ha marcat el seu cinquè gol en la copa amb un toc subtil. Aina Florenza ha fet un tir exterior desviat però el rebot de la tanca li ha servit d’assistència (1-0 en el 4’). El Manlleu ha reaccionat de seguida amb un gol de Maria Díez en el 6’ (1-1). La gran golejadora igualadina ha desviat una gran jugada d’Ona Castellví.Tots dos equips han defensat amb ordre i les porteres, Anna Ferrer (Manlleu) i Laura Vicente (Palau), han resolt la feina amb solvència. El partit també s’ha pres un cert respir, però de sobte ha revifat i l’últim minut del primer temps ha estat vibrant. Florenza ha robat la bola i ha estat a punt de fer el segon. Bona intervenció de Ferrer. En l’acció posterior, Nara López ha marxat amb habilitat i ha clavat el segon de les osonenques a 22 segons del so de la botzina (1-2).

En el segon temps, Puigdueta (33’) ha estat a punt d’empatar en una acció en que Berta Busquets ja celebrava el gol. Díez també ha tingut diverses oportunitats, sobretot quan s’ha trobat sola davant de Vicente (45’). Però ha estat Carla Fontdeglòria, amb un gran tret exterior –potser desviat per Blackman– la que ha empatat el partit (2-2 a 5:26 del final). Un premi a la insistència del conjunt d’Ivan Sanz, que ha sabut gestionar l’ansietat. El Palau, que semblava més sencer físicament, tenia 9 faltes i el Manlleu en duia 8. No hi ha hagut més gols i es va jugar una pròrroga de dues parts de cinc minuts.

Carla Fontdeglòria ha marcat el 3-2 amb un tir exterior que ha tocat en una jugadora del Manlleu i s’ha enverinat quan s’havien jugat 1:21 de la primera part del temps afegit. El Manlleu ha empatat a 2:40 del final de la segona part. Nara López ha desviat i la bola ha entrat plorant (3-3). Tots dos equips han acabat miraculosament amb 9 faltes. Els penals han decidit, amb la portera vendrellenca Anna Ferrer clau.