OK Lliga

Rebel·lió per destronar el Generali Palau

OK Lliga femenina. El campionat arrenca avui amb el Telecable i el Vila-sana liderant la insurrecció

El Generali Palau, el flamant campió de tres de les últimes quatre edicions amb una gran qualitat, esperit coral i un accentuat gen competitiu, és el rival a batre en l’OK Lliga femenina que arrenca avui i en què les vallesanes tindran prou rivals d’entitat que intentaran desbancar-les. El Telecable Gijón, finalista el curs passat, va alçar diumenge passat a Vila-sana la supercopa precisament contra l’equip d’Ivan Sanz en una final aferrissada, i sembla disposat a fer un pas endavant impulsat, entre altres jugadores, per la seva figura Sara Roces i un bloc prou compacte i experimentat. Un altre dels equips amb aspiracions és el Vila-sana, semifinalista en la darrera edició i altre cop amb una plantilla de molta qualitat liderada per l’argentina Luchi Agudo. En la supercopa va caure altre cop contra el Palau (4-3), igual que en la semifinal de la lliga passada, en un partit igualadíssim.

Sense ‘Peke’ Díez

El Martinelia Manlleu, campió de copa, ha perdut la seva golejadora María Peke Díez, que s’ha retirat, però sempre és un equip complicat amb Anna Casaramona al capdavant. En la copa a Lleida, per exemple, no era favorit i es va endur el trofeu. Una altra absència notable serà la gran Berta Tarrida, que deixa el Voltregà i emprèn una aventura a Italià a les files del Roller Matera.

El Fraga, la novetat

La gran novetat de la temporada és l’exòtica irrupció del Fraga, conjunt ascendit que s’ha reforçat amb jugadores de qualitat com ara la portera internacional Anna Ferrer, Adriana Gutiérrez, Aina Arxé o Joana Xicota, i que aspira a estar en el grup capdavanter. El conjunt de la Franja es va fundar fa dues temporades amb jugadores procedents del Vila-sana i pretén fer un pas endavant en una progressió meteòrica. De fet, tindrà una bona pedra de toc per avaluar el seu nivell avui mateix en la primera jornada a casa contra el Telecable, que arriba absolutament eufòric amb la supercopa sota el braç.

L’hoquei femení ha fet un pas endavant i ha adquirit més ressò, sobretot a partir de l’or en els World Roller Games de Barcelona 2019, tant per la qualitat de les jugadores com per la vistositat del joc.

Pel que fa al sistema de competició, la lliga regular s’acabarà el 13 de maig i els quatre millors jugaran el play-off pel títol com la temporada passada. Els tres últims baixaran directament. La lliga s’aturarà amb motiu dels World Skate Games de l’Argentina. La cinquena jornada es jugarà el dimecres 12 d’octubre i la sisena es disputarà cinc setmanes més tard, el 19 de novembre.

LA IRRUPCIÓ

El Fraga, ascendit, ha fitxat Gutiérrez, Ferrer, Arxé i Xicota per ser a dalt

L’intens mercat de fitxatges

Palau.

Altes: Teresa Sapena (Caldes). Baixes: Anna Salvat (Vila-sana).

Telecable.

Altes: Ramón Peralta (tècnic), Judith Cobián (Areces), Ainara Anido (Cuencas Mineras), Vicky Novo (Areces) i Ana Catarina Ferreira (Sporting). Baixes: Fernando Sierra (tècnic), Eva Megido (retirada) i Elena Lolo (Noisy Le Grand).

Vila-sana.

Altes: Daiana Silva (Cerdanyola), Maria Figuerola (Cerdanyola) i Anna Salvat (Palau). Baixes: Flor Felamini i Laia Navarrete (Igualada).

Manlleu.

Altes: Julia Canal (Girona) i Alicia Iglesias. Baixes: María Díez (retirada), Anna Ferrer (Fraga) i María Anglada (Voltregà).

Cerdanyola.

Altes: Paula Ferrón (Voltregà), Laura Valverde (Sferic) i Anna Carranza (Las Rozas). Baixes: Laia Pera (retirada), Carla Batlle (Igualada), Adriana Gutiérrez (Fraga), Daiana Silva (Vila-sana), Joana Xicota (Fraga), María Figuerola (Vila-sana), Abril Batlle (Vilanova) i Carla Gómez (Girona).

Liceo.

Altes: Marlena Rubio (Bigues i Riells) i Ariadna Escalas (Mataró).

Igualada.

Altes: Carla Batlle (Cerdanyola), Blanca Angrill (Vilanova), Marina Monge (Girona), Paula Molina (Fraga) i Laia Navarrete (Vila-sana). Baixes: Cristina Riba, Piojo Ramón (Bigues i Riells), Mònica Ferrer i Carla Claramunt.

Bigues i Riells.

Altes: Piojo Ramón (Igualada), Bruno Alfonso (tècnic, Caldes B)

i Gal·la Solé (Mataró). Baixes: Ramón Peralta (tècnic, Telecable), Daniela Maria Cañadó (retirada) i Marlena Rubio (Liceo).

Voltregà.

Altes: David Noguera (tècnic, Vic), María Anglada (Manlleu) i Dana Antón (S. Cugat). Baixes: Oriol Perarnau (tècnic, Mataró), Berta Tarrida (Roller Matera), Aina Arxé (Fraga), Paula Ferrón (Cerdanyola) i Mar Franci (Alpicat).

Sant Cugat.

Altes: Ariadna Avilés (Caldes), Júlia Baldrich (Vilanova) i Meri Ballesta (Caldes). Baixes: Cristina Elié (retirada), Aida Antón (retirada) i Dana Antón (Voltregà).

Las Rozas.

Altes: Sofía Ramírez (Bembibre) i Axelle Husson (Aix Les Bains). Baixes: Alicia Abad (Alcorcón) i Anna Carranza (Cerdanyola).

Mataró.

Altes: Oriol Perarnau (tècnic, Voltregà) i Farners Prat (Mataró B). Baixes: Carles Carrillo (tècnic), Ester Anglas (Girona), Ari Escalas, Jasmin Schuler (Caldes) i Gal·la Solé (Bigues).

Fraga.

Altes: Adriana Gutiérrez (Cerdanyola), Aina Arxé (Voltregà), Anna Ferrer (Manlleu) i Joana Xicota (Cerdanyola). Baixes: Leyre López (Alpicat), Paula Molina (Igualada) i Miriam Rodríguez.

Alpicat.

Altes: Mar Franci (Voltregà), Leyre López (Fraga) i Francisca Meza.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)