Lliga Europea

Les llàgrimes del Vila-sana

Hoquei sobre patins. Lliga europea. L’equip de l’Alt Urgell no completa la gesta en la final contra el Telecable, superior a partir d’una gran defensa i amb Roces (3) de nou estel·lar

Telecable 6 Vila-sana 1

TELECABLE:Hidalgo, Lee, Lolo, Piquero i Roces -equip inicial-; Obeso, Ferreira, González i Fernández.VILA-SANA:Coelho, Barcons, Julieta Fernández, Agudo i Victòria Porta -equip inicial-; Maria Porta, Valentina Fernández, Silva i Figuerola.GOLS:1-0 (8’) Piquero, de penal. 2-0 (14’) Roces, de flata directa. 3-0 (24’) Lee. 4-0 (25’) Roces. 4-1 (31’) Julieta Fernández. 5-1 (43’) Roces, 6.1 (48’) Piquero.ÀRBITRES:C. Correia (POR) i S. Brambilla (ITA). Blava a Roces i a Julieta Fernández.FALTES:7 del Telecable i 8 del Vila-sana.

El Vila-sana no va saber contrarestar el bon joc, la capacitat de definició i l’experiència del Telecable Gijón i va perdre amb claredat, però amb el cap ben alt, per 6-1, la final de la lliga europea en la seva primera i meritòria participació. L’equip de Lluís Rodero no va desxifrar la defensa tancada del Telecable i es va veure desballestat per la qualitat rival, amb Sara Roces –cinc gols en la semifinal contra el Generali Palau– un altre cop letal (3). Piquero (2) i Lee van arrodonir la golejada i Julieta Fernández va marcar per al conjunt del Pla d’Urgell, que s’havia encomanat a la Mare de Déu de la Cabeza en plena festa local. Marxa de Lisboa abatut, però alhora il·lusionat en clau de futur per haver arribat a la final continental, i avui rebrà igualment l’homenatge del poble.

Malgrat que el Vila-sana va avisar en una acció de pissarra tot just servir de centre, el partit se li va complicar de mica en mica. Primer, per una directa en contra. Coelho, atenta, va malbaratar amb l’estic quan Roces feia jugada (2’). En el minut 8, a més, l’equip asturià va gaudir d’un penal que Piquero va transformar amb un tir de pala imparable per tot l’escaire (1-0). Anna Salvat, que va sortir només per al penal en el lloc de Sandra Coelho, havia rebutjat el primer tir, però els àrbitres el van fer repetir. El Vila-sana va malbaratar una superioritat de dos minuts per una blava a Roces (10’). La figura asturiana, en canvi, va clavar el 2-0 de directa executada a dos tocs –blava a Julieta Fernández–. La primera part es va acabar encara pitjor quan la gran Tasha Lee va desviar amb tota la intenció del món la bola penjada per Piquero: 3-0 a dos segons del descans. Una galleda d’aigua freda. El Vila-sana havia llançat sovint a porteria, però sense intimidar la xilena Fernanda Hidalgo.

El Telecable va deixar encara més estabornit el Vila-sana quan només havien transcorregut 49 segons del segon temps. Roces va pispar la bola a Agudo i va batre Coelho per l’escaire, un golàs (4-0). També va ser un gran gol el de Julieta Fernández, aixecant i picant, que obria una certa escletxa d’esperança (4-1 en el 31’). El Vila-sana, no se li pot negar, mai va llançar la tovallola. Fins i tot hauria pogut fer el segon en accions de Daiana Silva i Maria Porta en un marc de partit trencat que ja li interessava. Fins que Roces, assistida per Lee, va segellar el títol (5-1). Coelho va treure una directa a Roces (44’), però Piquero va rubricar la golejada (6-1) i Julieta Fernández va xocar amb Hidalgo en la primera directa del Vila-sana ja amb tot el peix venut.

ELS VESTIDORS

No hem ofert la nostra millor versió. Ara no ho valorem, però hem fet una fita històrica i segur que la gent de Vila-sana n’està orgullosa
Se’ns ha girat tot en contra de seguida i no hem sabut capgirar la dinàmica. Quan hem arriscat, ens han penalitzat
Victòria Porta
Telecable 2023
Generali Palau 2022
Generali Palau 2021
Voltregà 2019
Gijón 2018
Voltregà 2017
Voltregà 2016
Benfica 2015
Alcorcón 2014
Voltregà 2013
Gijón 2012
Voltregà 2011
Gijón 2010
Gijón 2009
Voltregà 2008
Gijón 2007

Empat amb el Voltregà i setena de Lee

El Telecable, que serà el rival del Vila-sana en la semifinal al millor de tres partits de l’OK Lliga –dissabte visita l’Alt Urgell en la lliga regular en un partit que decidirà qui té el factor pista favorable–, obté el seu sisè títol europeu, iguala el Voltregà al capdavant del palmarès i es treu l’espina de la derrota a casa de l’any passat en la final contra el Palau. Tasha Lee, per la seva banda, s’acomiada de la competició per la porta gran amb la seva setena copa d’Europa –quatre amb el Voltregà i tres amb el Telecable–. El tècnic Ramon Peralta reconquereix la copa d’Europa en el curs del seu debut a Gijón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)