Lliga Europea

El Porto, un vell conegut

Hoquei sobre patins. Lliga europea. El Barça, que s’hi enfronta avui en la semifinal (16 h, E3), va guanyar el seu darrer títol (2018) contra l’equip portuguès i hi va perdre la semifinal del 2019

El Barça jugarà avui a Viana do Castelo contra el Porto (16 h), un vell conegut, la primera semifinal de la lliga europea després d’haver sabut arromangar-se i patir dijous superant el Barcelos (5-3) després d’una pròrroga a la qual es va arribar amb 3-3. “Ha estat un partit de quarts meravellós i hem sabut patir moltíssim, hem hagut de recórrer a tot el nostre repertori, fins i tot a coses que no estan en el nostre ADN, per tirar endavant el partit”, sentenciava Edu Castro al final de l’enfrontament. Certament, el partit va ser taquicàrdic. La gran virtut del Barça va ser creure en les seves possibilitats i tenir al davant l’encert de João Rodrigues, que va marcar tres gols amb la seva habilitat per engaltar amb més rapidesa i precisió que ningú i trencar els esquemes dels porters. El dèficit, deixar-se marcar dos cops massa ràpidament quan s’havia avançat, fet que va encoratjar el rival, que, a més, va forçar el temps afegit quan faltava poc temps per al final. “S’ha jugat un gran partit d’hoquei. No volíem arribar a la pròrroga però l’hem sabut jugar. El títol és el nostre gran objectiu i esperem ser aquí diumenge en la final”, explica João Rodrigues, l’home que va trobar la fórmula per batre el porter argentí i campió mundial Conti Acevedo, que d’entrada es va mostrar pletòric i infranquejable. “Els dos porters han fet un partit excepcional i veient la proposta de tots dos conjunts és estrany que el primer temps s’hagi acabat sense gols.”

Darrers precedents

El 2018, el Barça d’Edu Castro i el Porto van jugar tres finals i tots tres títols van caure del cantó blaugrana. Primer, la lliga europea, assaltant la pista del Porto. Tot seguit va caure la copa Continental a Barcelos i, finalment, la copa Intercontinental a l’Aldo Cantoni de San Juan (Argentina). Les figures d’aquell Porto eren Gonçalo Alves, que continua sent el pal de paller, i l’ara blaugrana Hélder Nunes. L’any següent, també a Portugal, tots dos equips es van trobar en la semifinal europea. El temps reglamentari va finalitzar amb empat i en la tanda de penals, en la qual Sergi Fernández va veure la vermella amb un protagonisme innecessari dels col·legiats italians, el Porto va sentenciar amb un gol d’Hélder Nunes. L’altre jugador del Porto que ara juga al Barça va ser el porter lloretenc Carles Grau.

Sigui com vulgui, la tradició ve de lluny i tots dos equips s’han enfrontat en multitud d’ocasions. Els portuguesos, tot i ser un dels grans d’Europa, però, només han aixecat el que abans s’anomenava copa d’Europa en dues ocasions (1986 i 1990) i aquest dèficit i la pressió que suposa han estat una càrrega, amb tres finals perdudes sagnants a la seva pista: el 2000 contra el Barça, que va recollir la copa al vestidor; el 2013 contra l’etern rival, el Benfica, i la ja esmentada del 2018, contra els blaugrana al Dragão Caixa.

LA PRÈVIA

Espero un partit amb moltes dificultats, tot i que espero que menys que contra el Barcelos, un partit de patiment constant

LA DADA

El gol de penal que va eliminar els blaugrana el 2019 el va fer Hélder Nunes
Quarts de final
Benfica - Porto 2 - 4 Barça - Barcelos
5 - 3
Trissino - Oliveirense 5 - 5 (1-3)
Sporting - Valongo 2 - 3
Semifinal. Avui
Porto - Barça 16 h
Oliveirense- Valongo 19 h
Final
Diumenge 16 h
El Porto té individualitats, un estil de joc i la moral per haver eliminat un gran superequip com el Benfica
Edu Castro
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)