Internacional

“Aquesta selecció té ànima”

Mundial d'Angola 2013. El seleccionador espanyol Carles Feriche mostra la seva completa satisfacció pels històrics cinc títols mundials consecutius i el gran esperit que té l'equip

Els històrics cinc títols mundials consecutius que va aconseguir la selecció espanyola amb la victòria de dissabte en la final del mundial d'Angola tenen en el seu seleccionador, el català Carles Feriche, un dels seus principals protagonistes. El seu primer mundial com a seleccionador espanyol va ser el del 2005, el que va iniciar aquesta ratxa victoriosa, i des de llavors sempre ha portat fins al més alt del podi les diferents seleccions que ha dirigit en els mundials de San José 2005, Montreux 2007, Vigo 2009, San Juan 2011 i Luanda 2013. Després d'aconseguir el seu cinquè títol mundial en superar en la final l'Argentina, Carles Feriche no podia amagar la seva alegria: “La satisfacció és completa. Ha sigut un partit absolutament emocionant i disputat.” I no podia deixar de destacar l'esperit dels components de l'equip, la seva entrega i la seva lluita: “Aquesta selecció té ànima, amb majúscules.”

Gual i Gil, en totes

En els cinc equips que han guanyat els cinc mundials consecutius, destaca la presència de dos jugadors, Marc Gual i Pedro Gil, que han acompanyat sempre el seleccionador espanyol Carles Feriche en aquestes aventures mundialistes. Pedro Gil ja havia guanyat el mundial del 2001 i per això és el que més títols té, un total de 6. Sergi Fernández i Jordi Bargalló tenen quatre títols, el porter els quatre últims consecutius, mentre que el mig va guanyar el del 2005, però al 2007 no va estar en l'equip. Tenen dos títols, però no consecutius, Jepi Selva (2007 i 2013) i Jordi Adroher (2009 i 2013). Aquest va ser el primer títol mundial absolut per als quatre jugadors, però tots ells ja tenien títols en els mundials júnior. Carles Grau i Enric Torner en els del 2007 i el 2009, l'asturià Toni Pérez en el del 2009 i Xavi Barroso en el del 2011.

TÍTOLS EN JÚNIOR

Carles Grau, Enric Torner, Toni Pérez i Xavi Barroso ja eren campions mundials sub-20
Selecció espanyola
16 títols
(Els 5 últims consecutius)
Carles Feriche
5 títols
(Els últims 5 consecutius)
Pedro Gil
6 títols
(Els últims 5 consecutius)
Marc Gual
5 títols
(Els últims 5 consecutius)
Sergi Fernández
4 títols
(Els últims 4 consecutius)
Jordi Bargalló
4 títols
(Els últims 3 consecutius)
Jepi Selva
2 títols
Jordi Adroher
2 títols
Enric Torner
1 títol
Xavi Barroso
1 títol
Carles Grau
1 títol
Toni Pérez
1 títol

SIS DE PEDRO GIL

Pedro Gil va aconseguir el seu sisè títol mundial, i Marc Gual va arribar als cinc

Arribaran avui al migdia

Els components de la selecció espanyola arribaran aquest migdia a Madrid. L'expedició va sortir ahir a la nit de l'aeroport de Luanda, i després de fer una escala a Lisboa, aterraran a l'aeroport de Barajas al voltant de dos quarts de dues del migdia. A les tres de la tarda està previst que el ministre d'Educació, Cultura i Esports, José Ignació Vert els faci una recepció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció