Més esport

Colofó de Marquès i Gascón a Rio

Jocs Paralímpics. Les nedadores catalanes signen dues plates, en 100 m esquena i 100 m papallona, respectivament

Definitivament, la natació ha estat la gran triomfadora de la delegació catalana en els Jocs Paralímpics que es clausuraran demà a Rio de Janeiro. Núria Marquès (Castellví de Rosanes, 1999) i Sarai Gascón (Terrassa, 1992) van començar la competició el cap de setmana passat dalt del podi i l'han tancat en les dues últimes jornades, amb dues medalles més al seu palmarès. La jove nedadora del Baix Llobregat es va classificar en segon lloc en els 100 m esquena S9 (1:09.57) i va afegir una plata a l'or aconseguit en els 400 m lliure. Marquès només va cedir davant l'australiana Ellie Cole (1:09.18), que va establir un nou rècord dels Jocs. Marquès i Cole, amb idèntic registre (1:11.22), ja havien estat les millors en les sèries matinals.

En la jornada anterior, la terrassenca Sarai Gascón havia completat el seu triplet de medalles de plata en els 100 m papallona S9. Com és habitual, la vallesana va nedar en negatiu, de menys a més, i amb un registre de 1:08.00 es va quedar a només 10 centèsimes del metall més preuat. L'or va ser per a la xinesa Jialing Xu (1:07.90). “Veia Xu tota l'estona al meu costat. He tancat els ulls i m'he dit ‘aguanta, aguanta'. Ha estat només una dècima. M'ha faltat un pèl d'explosivitat per guanyar”, va explicar Gascón amb el seu nivell d'exigència habitual. Amb tot, va fer un balanç molt positiu del seu rendiment a Rio: “Estic molt contenta d'haver sumat tres medalles de plata i d'haver superat la meva actuació de Pequín 2008 i Londres 2012.” Núria Marquès, que amb el novè registre s'havia quedat a les portes de la final dels 100 m papallona, va poder arribar més fresca per abordar els 100 m esquena amb les màximes garanties.

En la prova de ciclisme en ruta, Juanjo Méndez es va classificar en 23è lloc, a 10:04 del vencedor, l'alemany Steffen Warias (1h49:11).

Final de bàsquet en cadira de rodes

La selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes, amb els catalans Jordi Ruiz i Jaume Llambi, protagonitzarà una fita sense precedents amb la disputa de la final contra els Estats Units (22.30 h). El conjunt estatal va derrotar el de la Gran Bretanya (69-63) en semifinals, mentre que en l'altra part del quadre l'equip nord-americà es va desfer de Turquia (54-74).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)