Rugbi

Rugbi

Alt voltatge a la Teixonera

Rugbi. El Barça i la Santboiana s'enfronten demà en el primer partit de la segona volta amb el triomf al cap per, respectivament, abandonar la part baixa i per mantenir-se entre els primers

El sud-africà Stacy Duvenage i el neozelandès Lewis Williams conversen sota un dels pals de la gespa de la Teixonera en un ambient distès i absolutament diferent del que es respirarà demà al matí (11.30 h) en el derbi català de la divisió d'honor entre el FC Barcelona i la UE Santboiana, que alçarà el teló de la segona part del campionat de lliga. Coincideixen a destacar els nervis que acompanyaran el partit: “És un partit difícil. En el derbi hi ha pressió i tensió, ho vaig veure en el primer partit”, reconeix Lewis Williams, tècnic santboianenc. “És un duel diferent, la gent no surt al camp boja. Durant la setmana es nota la pressió en els entrenaments i al vestidor, la gent està més callada i concentrada. Tenen amics en comú i es coneixen”, afegeix Duvenage.

Els equips hi arriben en situacions antagòniques en la classificació, però amb la mateixa necessitat de guanyar. Els del Baix Llobregat, quarts en la taula, acaben de perdre al camp del Getxo, cuer, una setmana després d'haver derrotat l'aleshores líder imbatut, l'Alcobendas. “Som capaços de guanyar contra els millors i a fora vam perdre contra el Getxo. És un tema de mentalitat”, en aquest sentit no dubta que “aquesta setmana serà diferent”. “Els jugadors estan nerviosos i amb ganes”. Considera que un dels problemes són les lesions que han patit i que han provocat que hagi hagut de donar responsabilitat als joves.

El Barça, que ha encadenat dues derrotes i ocupa la penúltima posició, té clar el camí que han de seguir per salvar la categoria, l'objectiu principal: “Tenim cinc partits a casa i sis a fora. Hem de complir a casa. No podem dependre dels dos últims partits perquè són complicats.” Però confia en un bloc que “està treballant per millorar i mantenir la continuïtat” i reconeix que “al vestidor hi ha un ambient d'enfadament, però no de decepció. Tenim ganes de solucionar-ho.”

El Barça i la Santboiana es coneixen a la perfecció i tenen clar com s'han de comportar per tombar l'adversari. “Ells juguen molt des de la fase estàtica. Tenen jugadors de fora que munten el joc i que en saben molt, si fem errors patirem i els hem de pressionar perquè siguin ells els que facin els errors”, explica el tècnic blaugrana. I afegeix: “Estan a dalt. Fa dues setmanes van guanyar els líders i la setmana passada van caure a Getxo i això és el pitjor que ens podia passar perquè voldran rectificar, però nosaltres també tenim ganes de rectificar.” Williams coincideix: “És important guanyar per nosaltres, però també pel Barça.” I alerta dels perills dels blaugrana: “És un equip que exerceix una bona pressió, juga fort, treballa molt i fa molts placatges.”

En el duel de la primera volta, la Santboiana es va imposar 31-10 al Baldiri Aleu, en un partit en què els blaugrana es van avançar 3-10 en el resultat, però que no van poder mantenir l'avantatge i, al final, van sucumbir.

Voldran rectificar la derrota a Getxo, però nosaltres també tenim ganes de rectificar coses
Stacy Duvenage
entrenador del barça
És un partit difícil. En el derbi hi ha pressió. Som capaços de guanyar els millors i perdre a Getxo
Lewis Williams
entrenador de la santboiana
És un duel diferent, la gent no surt al camp boja. Durant la setmana es nota la pressió al vestidor
Stacy Duvenage
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)