Rugbi

L'oasi de l'Empordanet

Rugbi. Torroella de Montgrí és el poble més petit que té escola de rugbi en actiu i la federació catalana ha reconegut el Club de Rugbi Senglars pel fet de tenir la cinquena amb més jugadors al país

La Federació Catalana de Rugbi ha reconegut el Club de Rugbi Senglars, de Torroella de Montgrí. El poble, amb poc més de deu mil habitants, és el més petit amb una escola de rugbi en actiu a Catalunya. El primer equip de l'entitat juga a la divisió d'honor catalana, la categoria més alta del país, des de fa temporades tot i que aquest curs no ha entrat en la fase que permet lluitar pel títol.

A l'Empordanet, el rugbi fa anys que s'hi ha consolidat i la federació catalana ha felicitat el club perquè l'escola de Torroella, que té també nens i nenes dels municipis del seu entorn, s'ha convertit en la cinquena escola de rugbi amb més jugadors a Catalunya.

Des del Club de Rugbi Senglars de Torroella de Montgrí remarquen que no és una tasca senzilla per la gran oferta esportiva que hi ha a l'entorn, amb altres disciplines més majoritàries i conegudes. Com tampoc és fàcil competir de tu a tu amb clubs de rugbi històrics de grans ciutats com Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Cornellà, l'Hospitalet, la mateixa ciutat de Girona amb el GEiEG o moltes altres poblacions.

La situació geogràfica de Torroella de Montgrí converteix el club en un oasi. Perquè els seus jugadors i les seves famílies han d'afrontar desplaçaments relativament llargs –com a mínim molt més que els altres clubs, sobretot els de l'àrea metropolitana de Barcelona– quan no juguen a casa. I ho fan en hores poc agraïdes, amb bus i amb l'alegria de fer el que més els agrada: jugar a rugbi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)