Més esport

“És un dels anys en què estic més fort”

Triatló. Genís Grau obrirà la seva darrera temporada sub-23 a la copa d'Europa de Gran Canària, diumenge

La copa d'Europa de Gran Canària, diumenge, és la primera competició internacional de la temporada per a Genís Grau, que fa quinze dies va guanyar el campionat de Catalunya per clubs de duatló amb el Prat. El triatleta de Castellfollit de la Roca (1994) disputarà una cursa olímpica en la qual la federació estatal ha fixat el selectiu per a l'europeu sub-23, l'elit en categoria esprint i la copa del món de Madrid. El millor de la seva categoria s'assegurarà córrer a la capital de l'Estat i les altres dues places seran a criteri tècnic. “És una de les temporades en què estic més fort, de veritat; vaig tenir una petita lesió però no va fer que afluixés”, va dir sobre una incidència tendinosa a la qual buscava el cantó positiu: “Tenia una petita molèstia i, en lloc de córrer sis dies a la setmana, en corria quatre. I potser això m'ha anat bé, perquè a vegades fent menys va millor.”

“Aquest any pujo amb molt bona forma, hem fet molts metres nedant per poder sortir al davant”, va explicar sobre les seves expectatives amb vista a la temporada de triatló, la preparació de la qual ha anat enfocada al seu punt feble a l'hora de disputar els primers llocs en les curses. “Era el que em faltava i aquest any l'hem millorat molt: desembre, gener, febrer... hem fet molts metres.”

Factoria CAR

“És el setè any, ja són molts anys. M'agradaria classificar-me per a l'europeu, que ho he fet cada any menys el primer a la categoria sub-23 [va ser 47è i 34è]. I per anar al mundial, que encara no ho he aconseguit, en el darrer any, estaria bé”, explicava el garrotxí sobre la seva trajectòria, lligada a la preparació al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat: “Aquí tot és perfecte. Tens els metges, els dietistes, fisioterapeutes... Tot a tocar, i la piscina i tot, no t'has de moure gaire. I tens un entrenador que cada dia està a sobre teu. Hi estic molt bé.” “És més difícil anar a copes del món o sèries mundials, però, amb tant nivell, fa que els petits pugem més: sempre passa, quan hi ha algú bo t'has d'entrenar més. Tens referents i a fora saben que el nivell està aquí”, hi va afegir, sobre la dificultat de competir al primer nivell per la competència que hi ha en el triatló estatal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)