Més esport

amb els ulls de samaranch

Dia 14. Uns consells sobre l’hoquei sobre patins

Joan Antoni Samaranch va ser un impulsor de l’hoquei sobre patins a través de la secció de l’Espanyol i va ser el seleccionador espanyol en el primer campionat del món que Espanya, amb tots els jugadors catalans, va guanyar, a Barcelona, el 1951.

L’hoquei sobre patins va formar part del programa dels Jocs de Barcelona com a esport de demostració, tot i que no li va servir de gaire, ja que mai més ha tornat al programa olímpic. El president del COI no va deixar passar l’ocasió i ho va anotar en les seves memòries olímpiques. “A l’hoquei sobre patins en el Palau Blaugrana. Final del torneig de demostració, Espanya-Argentina. Aquests juguen amb molta més intel·ligència i guanyen per sis a vuit en la pròrroga. No s’adonen –i això ja ve dels meus temps– que aquest esport és de pur contraatac.” Samaranch dixit.

La jornada és de trobada amb grans estrelles. Primer amb l’exgimnasta Nadia Comaneci –“està molt guapa”–, a qui recorda que li va oferir una beca per anar a estudiar anglès i que mai la van deixar sortir de Romania. Després amb Magic Johnson, a qui ofereix l’ajut del COI en la seva campanya contra la sida i de qui diu que la seva popularitat és increïble: “És molt educat i es mostra molt simpàtic amb mi.”

No és tan amable en recordar una trobada amb esportistes a la vila olímpica en què se sotmet a una hora de preguntes: “Els més incisius són el del pentatló modern: el que el defensa més és un australià. Li pregunto quants practicants hi ha en el seu país i em respon que uns 50. Amb això està tot dit.” El pentatló modern continua en el programa olímpic. El fill de Samaranch, membre del COI des del 2001, va ser escollit vicepresident de la federació internacional d’aquest esport l’any 1996 i actualment és el vicepresident primer d’aquesta organització.

*Basat en el llibre ‘Memorias olímpicas’ de Joan Antoni Samaranch

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)