Imatge digníssima

Handbol. El Bordils juga amb molt d’ofici contra el tercer classificat de l’Asobal i domina en dues fases diferents, però els últims minuts se li fan llargs i cau en la segona eliminatòria de copa

BORDILS 26 GUADALAJARA 30

HANDBOL BORDILS:González, Mach (5), Reixach (3), Márquez (4), Combis (3), Prat, Palahí (3), Masó (2), Comas, Vilanova, Moreno (4), Montes (1), Bogo, Pou, Montero i Hospital (1).GUADALAJARA:Mellado (1), Benedito (5), Márquez (4), Montoya (2), Vidal (3), Bozalongo (3), Eceolaga, Fuentes (2), Moya (4), García (3), Sedano, Celada (1), Vallés (1), Gómez, Casanovas i Simón (1).PARCIALS:1-1, 5-4, 6-6, 7-9, 9-11, 11-14; 14-16, 17-17, 20-20, 21-23, 23-25 i 26-30.ÀRBITRES:Serradilla i Lorente.

El Bordils va jugar de tu a tu contra el Guadalajara en la segona eliminatòria de copa, però el partit se li va fallar llarg i en els dos últims minuts va sucumbir a la superioritat d’un rival de l’Asobal (26-30). L’equip, però, va donar una imatge digníssima malgrat que amb prou feines ha tingut temps de reposar després de la important victòria de dissabte contra el Ciudad Real.

El partit no va començar gens bé per al Bordils. Karl Bogo es va lesionar en un genoll en la primera acció i ja no va tornar a jugar. El Guadalajara va ser el primer a inaugurar el marcador amb una bona rosca, però Mach va empatar tot seguit. Malgrat que li va costar molt trobar espais entre la defensa visitant, el Bordils va mantenir la igualtat gràcies a les pèrdues del Guadalajara i fins i tot aconseguia el primer avantatge per mitjà de Mach (3-2, 7’). Comas, amb l’aturada d’un penal, i González, amb dues aturades seguides a Fuentes, van contribuir des de la porteria a l’avantatge local, que va arribar a ser de dos gols després del que va fer Masó entre les cames d’Eceolaza, el porter visitant (6-4, 11’). El Guadalajara es va posar llavors les piles i va començar a donar gas. Sota els tres pals, Eceolaza ho va començar a aturar tot. No és que el Bordils no disposés d’oportunitats. Simplement, els seus llançaments trobaven un mur infranquejable. Això el va deixar vuit minuts sense marcar (de l’11 al 19). El Guadalajara recuperava el domini i assolia un avantatge de tres gols en el minut 26’ (9-12). Uri va mantenir l’equip viu (tres gols consecutius en aquesta fase) i el Bordils va tenir a l’abast el 12-13 abans del descans, però en la mateixa jugada van errar primer Prat i després Combis. El Guadalajara posava l’11-14 en un contraatac ràpid.

El Bordils va continuar jugant de tu a tu contra el tercer classificat de l’Asobal a l’inici del segon temps. El Guadalajara va tenir la pilota per posar-se quatre amunt, però la va errar i en les tres jugades següents Moreno, dos cops, i Xicu retornaven l’empat en el resultat (17-17, 39’). González, de nou excel·lent, aturava el següent atac visitant i Combis, amb un globus, posava el Bordils al davant de nou (18-17, 41’). El domini local va durar fins al 20-19. Llavors el Guadalajara va tornar a avançar-se, per bé que sense avantatges concloents. Va assolir un 22-25, però Mach va transformar dos penals seguits i el Bordils es tornava a posar a un sol gol (24-25, 56’). Calia fregar-se els ulls per assumir el que estava passant. Faltaven només quatre minuts per al final del partit i el modest Bordils perdia per la mínima contra un equip de l’Asobal. El Guadalajara, més rodat i amb més poder físic, va pressionar per tornar-se a posar amb tres gols d’avantatge dos minuts abans del final (25-28). El Bordils, amb algunes errades, ja no hi va poder fer res, però ningú li va estalviar l’ovació d’un pavelló posat dempeus i entregat.

Hem estat bé en defensa, hem fet un joc intens, una bona disciplina tàctica i hem tingut una bona mobilitat de pilota. Aquest és el camí
Em sap greu, perquè crec que hem perdut el partit nosaltres, ens hem equivocat en algunes jugades