Handbol

La cinquena permanència, a punt de caramel

Handbol. El Bordils aconseguirà la salvació matemàticament si guanya o empata dissabte contra el Covadonga

El Bordils té a les seves mans la cinquena permanència consecutiva en la divisió d’honor de plata. La victòria de diumenge a la pista de l’Ikasa Madrid (22-26) va deixar la salvació ben encarrilada a només dues jornades del final de lliga. L’equip de Sergi Catarain es va posar amb 25 punts, els mateixos que el Palma del Río i tres més que el Villa de Aranda, l’Amenábar i el Covadonga. Aquest últim serà el seu rival en el partit de dissabte al Blanc-i-verd (19h) i és justament l’equip que marca l’inici de la zona de descens.

El Bordils ja només depèn d’ell mateix per continuar a plata. Amb una victòria o un empat contra el Covadonga s’asseguraria una sisena temporada a plata, independentment dels resultats dels seus rivals.

Si el Bordils perdés, encara tindria una possibilitat de certificar la permanència sense necessitat de disputar l’última jornada, però li faria falta la derrota tant de l’Amenábar com de l’Aranda.

Les quatre permanències

El Bordils, tot i ser un dels equips més modestos de la categoria, no ha necessitat mai arribar a l’última jornada per salvar-se. La permanència més tardana va ser en la seva temporada de debut, el 2013/14, i no es va produir fins a la penúltima jornada (29a). El Bordils va guanyar l’Amenábar (28-24) en l’últim partit a casa de Martí Vila abans de la seva retirada i va acabar la jornada en onzè lloc, a dos punts de la primera posició de la fase de descens, que ocupava el Teucro. Aquella va ser la salvació més cara en tots els sentits, ja que, a més, l’equip blanc-i-verd, llavors entrenat per Pau Campos, va necessitar més punts (29) i més victòries (13) per segellar-la que en les permanències restants.

Les tres temporades següents (2014/15, 2015/16 i 2016/17) el Bordils va segellar la categoria en la mateixa jornada, la 27, a tres del final de la competició. La salvació menys complicada va arribar en la temporada 2015/16. Amb menys punts que en cap altre curs (22), el Bordils va aconseguir la millor posició de totes les jornades en què ha salvat la categoria matemàticament (8è). Les dues temporades restants es va salvar amb 23 punts: el 2014/15 amb el desè lloc i el 2016/17 amb l’onzè.

El Bordils se salvarà dissabte:
1- Si guanya contra el Covadonga
2- Si empata contra el Covadong.
3- Si perd contra el Covadonga i l’Amenábar i l’Aranda perden.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)