Atletisme

El Barça es queda a les portes del títol de lliga

Atletisme. L’equip blaugrana masculí va sumar un punt i mig menys que el Playas de Castelló, que va cantar victòria després del relleu de 4x400 m

El FC Barcelona es va quedar a un pas de trencar l’hegemonia del Playas de Castelló en la lliga masculina, però va acabar sucumbint per únicament un punt i mig de diferència. Després de 19 proves i d’una jornada molt equilibrada, el relleu de 4x400 m va dictar sentència. El representant del conjunt castellonenc, el canari Samuel García, va superar en l’última recta de l’última posta el velocista blaugrana de Toledo Lucas Bua, i va acabar atorgant el desè títol consecutiu a l’equip verd-i-negre. El Barça havia arribat al moment decisiu a només mig punt del campió després d’una exhibició en el relleu de 4x100 m, en què Joel Ferrando, Ángel David Rodríguez, Pol Retamal i Óscar Husillos haurien signat un nou rècord de la competició (39.21).

En els concursos, va destacar el triomf del santcugatenc Dídac Salas en el salt de perxa, que es va elevar per sobre de 5,50 m, però no va poder ratificar la mínima europea amb el llistó situat a 5,56 m. L’equip blaugrana va dominar la classificació durant bona part de la jornada, però l’últim lloc en els 5.000 m marxa li va fer perdre pistonada. El Playas, amb nou triomfs, i el Barça, amb vuit, es van mostrar molt superiors als altres vuit finalistes.

El Barça femení, tercer

En la final femenina, l’emoció es va viure especialment en la pugna pel subcampionat, ja que el València va obtenir amb autoritat la seva 26a corona consecutiva. Com en la competició masculina, el relleu llarg va resoldre el segon lloc a favor del Playas, que amb la segona plaça, rere el València, va relegar el Barça al tercer graó del podi per un únic punt de diferència. Per part blaugrana, va destacar el triomf i la mínima europea de l’eivissenca Caridad Jerez en els 100 m tanques (13.20). L’AA Catalunya va perdre un lloc respecte a l’any passat i va acabar sisè.

Homes (Sòria)
1r Playas de Castelló 138,5
2n FC Barcelona 137
3r Fent Camí Mislata 95
4t Real Sociedad 82,5
5è AD Marathon 75
6è Atletismo Numantino 72
7è Tenerife CajaCanarias 62
8è Simply Scorpio 71 56
Dones (Castelló)
1r València Esports 143
2n Playas de Castelló 120
3r FC Barcelona 119
4t Simply Scorpio 71 77
5è Pamplona Atlético 75,5
6è AA Catalunya 69,5
7è Cueva de Nerja 58
8è At. San Sebastián 57

Mínima per a Pedro José Martín

El llançador de Sant Andreu de la Barca Pedro José Martín (FC Barcelona) va esmicolar la seva marca personal en el concurs de martell (72,93 m) i amb un millor intent de 74,33 m va segellar la mínima per a l’europeu de Berlín (74,00 m). En el millor concurs de la seva vida, el llançador blaugrana va fer tots els intents vàlids per sobre dels 70 m i va forçar el recordista estatal, l’extremeny Javier Cienfuegos, a oferir la seva millor versió per aconseguir la victòria amb 75,47 m. Els tres últims intents de Martín van estar per sobre de la seva anterior plusmarca (73,27, 74,33 i 74,31). Amb aquest registre, el llançador blaugrana es col·loca en el tercer lloc del rànquing històric de martell, rere el recordista català, l’atleta de Riudellots de la Selva, Moisès Campeny (75,42 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)