Esport i política

Torra serà a la inauguració dels Jocs “perquè es fan a casa nostra”

Jocs Mediterranis. En una declaració institucional, el president diu que la presència de Felip VI no condicionarà les decisions del seu govern

Tot i que durant tot el matí havia corregut la notícia que el president de la Generalitat, Quim Torra, plantaria Felip VI en la cerimònia d’inauguració dels Jocs Mediterranis, que tindrà lloc aquesta nit a Tarragona, finalment no serà així. Torra ha anunciat, en una declaració institucional, la seva assistència a l’acte al mateix temps que ha dedicat paraules molt dures a Felip de Borbó. “Avui hi seré. Aquests Jocs es fan a Tarragona, a Catalunya, i s’han organitzat i pagat, sobretot, des del nostre país. Hi serem perquè és casa nostra. No foragitaran el president i al Govern del nostre país, mai més. La presència del monarca d’Espanya no condicionarà les nostres decisions. A Catalunya, manen els catalans”, ha sentenciat.

Torra ha anunciat també que, ni ell ni cap membre del govern que presideix, no assistiran a cap acte organitzat per la monarquia espanyola i que, igualment, des de la Generalitat no convidaran el rei d’Espanya als actes que organitzi el Govern de Catalunya. El president ha dit, per altra banda, que entregarà a Felip VI els informes del Síndic de Greuges sobre la violència de l’1 d’octubre i la persecució penal posterior. Finalment, Quim Torra ha anunciat que renuncia al càrrec de vicepresident d’honor de la Fundació Princesa de Girona.

“Aquest vespre no aniré a fer-me cap fotografia amb el rei d’Espanya. Catalunya viu una situació excepcionalment greu i no ens interessen les fotografies amb aquells que avalen i animen la repressió i la persecució d’idees i projectes polítics democràtics”, ha etzibat abans de desitjar que les tarragonines i els tarragonins gaudeixin en pau dels que, segons ell, seran “els millors Jocs Mediterranis de la història”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)