Atletisme

Esther Guerrero, preparada per al salt

Atletisme. La banyolina enceta internacionalment en l’europeu la seva nova etapa com a corredora de 1.500 m

Després d’una jornada sense presència catalana, avui n’hi haurà cinc d’una tacada en la cinquena sessió de l’europeu de Berlín: Esther Guerrero (1.500 m), Estela García i Jaël Bestué (200 m), Dídac Salas (perxa) i Carmen Sánchez (4x400 m). Tots cinc s’estrenen en el campionat i qui té més possibilitats de continuar endavant és la banyolina Esther Guerrero, que afronta el primer gran repte internacional des que va decidir fer el salt de distància, dels 800 als 1.500 m, amb el propòsit d’estar més a prop de la pugna per les medalles. La migfondista del New Balance competeix en la primera de les dues semifinals i, per tant, no es podrà refiar de les quatre places de repesca. Accediran directament a la final les quatre primeres i la gran referència de la primera sèrie és l’escocesa Laura Muir, l’única de les participants amb marques inferiors als 4 minuts (3:58.18 aquest curs) i que el 2017 va signar el doblet (1.500 i 3.000 m) en l’europeu en pista coberta de Belgrad. Guerrero acredita aquest any el sisè registre (4:07.90) de les dotze semifinalistes.

Estela García, pletòrica de forma i que entre el juny i el juliol va rebaixar els seus registres en 100, 200, 300 i 4x100 m, també té molts números per superar les eliminatòries del doble hectòmetre. Més complicat ho tindrà la seva jove companya d’entrenaments, Jaël Bestué, que acredita la pitjor marca (23.31) de la seva eliminatòria. Dídac Salas arriba a Berlín després d’haver elevat el llistó de perxa fins a 5,61 m, però per accedir a la final haurà de volar a 5,66 m o, en el millor dels casos, classificar-se entre els dotze primers entre els 36 saltadors de la qualificació. La participació catalana es completa amb la velocista molletenca Carmen Sánchez, que forma part del relleu espanyol de 4x400 m. Sortirà en la primera semifinal amb els quartets d’Alemanya i la Gran Bretanya com a grans referents.

LA XIFRA

5
catalans.
Avui competeixen en l’europeu de Berlín: Esther Guerrero (1.500 m), Estela García i Jaël Bestué (200 m), Dídac Salas (perxa) i Carmen Sánchez (4x400 m)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)