Natació

Núria Marquès arriba a les cinc medalles

Natació. Va ser segona en els 400 m lliures S9 de l’europeu paralímpic de Dublín. Toni Poce i Marian Polo van estar a les portes del podi, quarts

Núria Marquès va guanyar la seva cinquena medalla en l’europeu paralímpic, en finalitzar en la segona posició en els 400 m lliures S9 amb una marca de 4:46.65. La de Castellví de Rosanes portava dues medalles d’or, una de plata i una de bronze, i ahir va guanyar una altra de plata. Núria Marquès va ser superada per la britànica Toni Shaw, que acaba de complir 15 anys i va fer un registre de 4:42.43. La nedadora catalana va sortir primera i va mantenir el lloc fins després dels 50 m, però ràpidament la britànica es va posar al davant i en els 100 m ja manava la prova. Núria Marquès va seguir el seu ritme a dues o tres dècimes per darrere. Un cop superats els 300 m Toni Shaw va fer un canvi de ritme, es va distanciar definitivament i va guanyar amb més de quatre segons de marge.

En totes les proves

Núria Marquès i Toni Shaw han coincidit en les cinc proves que han nedat fins ara en l’europeu i les dues sempre han estat en el podi. Núria Marquès va estar al davant en els 100 m lliures (segona per tercera), els 100 m esquena (primera per tercera) i en els 200 m estils (primera per segona), mentre que Toni Shaw va ser millor en els 100 m papallona (segona per tercera) i en aquests 400 m lliures (primera per segona). En les dues proves que no va guanyar cap d’elles el títol europeu va ser per a la terrassenca Sarai Gascón. Les tres nedadores es tornaran a trobar avui en els 50 m lliures.

La sabadellenca Marian Polo va tenir el podi a tocar en els 100 m lliures S13, però al final va ser quarta i es va quedar a només sis dècimes de la seva companya de la selecció espanyola, la castellonenca Ariadna Edo. Marian Polo va ocupar la quarta posició amb un registre d’1:02.97 i Ariadna Edo va ser tercera amb 1:02.35. El títol de campiona va ser per a la italiana Carlotta Gilli (57.98). La catalana ha nedat tres proves en l’europeu, amb dues quartes posicions i una medalla de bronze.

El vilafranquí Toni Ponce també es va quedar a les portes del podi en finalitzar en la quarta posició dels 100 m lliures S5 amb 1:13.22. Toni Ponce es va quedar a només vuit dècimes de la tercera plaça, que va ser per al suís Stephan Fuhrer (1:12.38). El títol de campió europeu va ser per a l’italià Antonio Fantini, que va batre el rècord del món amb el seu gran registre d’1:07.73. El català ha disputat set proves en aquest europeu de Dublín, ha guanyat dos títols i una medalla de bronze, i aquest és el seu segon quart lloc. També té una setena plaça.

EN TOTES LES PROVES

Núria Marquès ha nedat cinc proves i té dues medalles d’or, dues de plata i una de bronze
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)