Handbol

El preu d’una obsessió

Handbol. El Veszprém torna a ser l’equip de la lliga de campions que fa una inversió més forta per mirar d’aixecar un trofeu que persegueix fa anys

La lliga de campions d’handbol comença demà amb un Rhein-Neckar Löwen-FC Barcelona i si hi ha una cosa que no canvia és que la competició continua essent una assignatura pendent sobretot per a dos dels grans clubs del continent, el Telekom Veszprém i el PSG. Són els hongaresos, amb tot, els que no han mirat prim a l’hora de reforçar una plantilla que es trobava entre les millors d’Europa.

L’equip que dirigeix Ljubomir Vranjes –campió d’Europa el 2014 amb el Flensburg– no vol sorpreses a la porteria i ha contractat Arpad Sterbik, que farà 40 anys aquest 2018 però que va liderar el KK Zadar en l’històric títol del 2017. També arribaran a Hongria el millor central de la Bundeslliga, el francès Kentin Mahé, que ho ha guanyat tot amb la selecció del seu país; l’extrem croat Manuel Strlek –millor jugador del seu país el 2016–, i René Toft Hansen (Kiel), un dels millors defensors de l’última dècada a Europa. El Kielce de Talant Duixebàev també ha exhibit múscul econòmic amb el fitxatge sobretot de Luka Cindric. El Vardar, sense Sterbik, Cindric i Joan Cañellas –ara al Pick Szeged–, perd bona part del potencial que el va portar al cim europeu.

Ni el campió francès –Montpeller– ni els rivals a la lliga del seu país han tirat la casa per la finestra. Més aviat tot el contrari. Els occitans simplement han contractat un substitut per a Fàbregas –Frederic Petterson–; el Nantes ha recuperat Valero Rivera, i el PSG –amb una plèiade d’estrelles en la seva plantilla–ha volgut fer-se fort en defensa amb Viran Morros com a incorporació més destacada.

Amb el Vardar amb un potencial menor i amb els equips alemanys sense haver fet grans inversions en fitxatges, són el Barça, el Veszprém, el Kielce i els equips de la lliga francesa els que haurien de tenir la paella pel mànec. Amb tot, en les últimes temporades les sorpreses han sovintejat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)