Esports de muntanya

Mingote fa cim al Manaslu

Alpinisme. És la tercera de les sis muntanyes de més de vuit mil metres que l’alpinista vallesà vol escalar en només un any. D’aquí a uns dies es traslladarà al camp base del Dhaulagiri

Sergi Mingote va fer cim ahir al Manaslu (8.163 m), segons va informar en una piulada a Twitter. Aquesta és la tercera de les sis muntanyes de més de vuit mil metres que pretén escalar en només un any. La primavera passada ja va aconseguir assolir les dues primeres, el Broad Peak (8.047 m) i el K2 (8.611 m), amb només una setmana de diferència.

Mingote va fer l’atac al cim del Manaslu directament des del camp 3, acompanyat del brasiler Moeses Fiamoncini i d’un xerpa. L’objectiu inicial era muntar un quart camp d’altitud, però a última hora, tal com va informar a les xarxes socials, va canviar de plans.

Mingote es troba en la segona de les tres etapes del seu projecte, que continuarà les pròximes setmanes amb l’intent d’ascensió al Dhaulagiri (8.167 m). L’última etapa del seu projecte la duria a terme la primavera que ve. Mingote espera escalar el Kanchenjunga (8.586 m) i l’Everest (8.848 m). Si té èxit, el vallesà es convertirà en l’alpinista que escala les tres muntanyes més altes del món en menys temps, superant el rècord de Silvio Mondinelli, que les va escalar en 3 anys i 64 dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)