Més esport

MARC CAÑELLAS

JUGADOR DEL KRISTIANSTAD

“Si no defensem fort no tindrem res a fer”

“El Barça ara vol córrer i nosaltres també juguem al contraatac”

“El partit que vam jugar contra el Vardar va ser un desastre”

A la nostra afició li fa més il·lusió veure’ns guanyar partits de lliga que veure’ns patir contra els rivals de la Champions

Demà Marc Cañellas (Santa Maria de Palautordera, 21 de juliol de 1995) tornarà a enfrontar-se al Barça, però no ho farà amb la samarreta del Granollers, ni en partit de lliga Asobal. El central català defensarà els colors del Kristianstad en la Champions League, la competició que el va fer emigrar a Suècia.

Com li va, enmig d’una plantilla en què tots els jugadors, excepte vostè, són nòrdics?
Millor del que podia esperar. El caràcter dels suecs és més obert del que ens podem imaginar.
I com s’ho fa per entendre’s amb els seus companys?
Entre ells parlen en suec i això, de vegades, és una mica incòmode. Les indicacions cap a mi les fan en anglès i també em comunico a través del Richard Kappelin, que va jugar a l’Asobal i parla castellà. En fi, no es pot tenir tot.
I en l’aspecte esportiu?
De moment, molt bé. He fet pas endavant en la preparació física respecte de l’any passat. Noto que vaig a un altre ritme, sobretot de cames. I encara tinc marge de millora per estar al màxim nivell. Quant al joc, he anat de menys a més. És normal, em calia un temps d’adaptació. A més, el joc dels pivots és bastant diferent del de l’Asobal.
I el seu equip, també té marge de millora?
Sí, el partit contra el Vardar, de fa dues setmanes, va ser un desastre. De fet, en els últims tres partits hem estat fluixos. El nostre rendiment no ha estat el que se suposa que hem de donar.
Quina importància dona l’afició del Kristianstad a la Champions?
Per a mi, i per a la gent del club, és el torneig més important. Però a la nostra afició, sorprenentment, li fa més il·lusió veure partits de lliga que no pas de Champions. Els agrada més veure’ns guanyar que no pas patir contra els rivals europeus. Enguany, a més, tenim un grup molt complicat, amb el Barça, el Vardar, el Veszprém, el Montpeller... Per si no n’hi hagués prou, hem perdut, a casa, contra l’equip teòricament més fluix del grup el primer partit, i és com si ja donessin per perduda la competició.
Guanyaran la lliga sueca?
Suposo que sí. Però haurem de competir. Pel que he vist fins ara, és una lliga més fluixa que l’Asobal. Com ja li he dit, la competició que m’interessa més és la Champions. No hauria deixat l’Asobal només per jugar en la lliga sueca.
En la Champions són cuers de grup, després de perdre els dos primers partits. En la visita del Barça, estan obligats a guanyar?
Sí, és així. Però els partits que tindrem després seran igual de difícils i també els haurem de guanyar. Serà molt complicat. Amb tot, a casa som un equip fort, la nostra afició pressiona molt i, tot i que no seran tants com en els partits de lliga, segur que fan molt soroll.
Quin Kristianstad trobarà el Barça?
Suposo que Xavi Pascual ja sap que som un equip que corre molt al contraatac. Espero que fem una defensa prou dura per sorprendre’ls. Els últims partits no hem defensat amb prou contundència i no hem tingut fluïdesa en atac. Si no ho solucionem, contra el Barça no tenim res a fer.
El Barça va caure a la pista del Rhein-Neckar Löwen d’un gol i va guanyar el Veszprém al Palau. Com se l’espera?
Han canviat la manera de jugar, en part pels jugadors que han incorporat. Ara volen córrer més. No sé com serà el partit si els dos equips volem córrer. Espero que la seva defensa no ens doni problemes, perquè si ens encallem al davant, patirem. En atac suposo que faran jugades llargues.
Des de la distància, com ha viscut la tragèdia dels joves jugadors del BM Granollers morts en accident?
Va ser molt impactant, no m’ho podia creure. Els coneixia a tots quatre perquè havien estat al campus que organitza el meu germà. És una notícia molt dura, que costa de pair. Celebro que l’Òscar se’n sortís i espero que el Pau es recuperi de la millor manera possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)