Esquí

Grandvalira esdevindrà la darrera carrera per a Lindsey Vonn

L'esquiadora americana confirma que es retirarà després de la final de Copa del Món de Grandvalira

Dijous, en un esdeveniment a Nova York, l'esquiadora americana va anunciar que la temporada 2018-19 serà l'última, superi o no el rècord de Ingemar Stenmark de victòries en la Copa del Món.

Amb 82 victòries a la Copa del Món d'Esquí FIS de carrera, només quatre menys que el rècord de 86 de Stenmark, Vonn va sorprendre, fins i tot els seus cercles més propers, quan va declarar que retiraria després d'aquesta temporada.

"Si ho obtinc [el rècord], seria un somni fet realitat", va dir Vonn abans d'un esdeveniment a Manhattan. "Si no ho faig, crec que he tingut una carrera increïblement reeixida, no importa" Segueixo sent l'esquiadora més adirada de tots els temps".

La temporada passada, Vonn va aconseguir cinc victòries en la Copa del Món, malgrat un començament difícil de la temporada amb un accident a Lake Louise.

"Lindsey Vonn és realment una icona de l'esport mundial", va dir Tiger Shaw, president i CEO de Ski & Snowboard dels EE. UU. "La notícia que la temporada vinent serà l'última de Lindsey és molt important. Tots tenim l'oportunitat de veure una increïble atleta acabar la seva brillant carrera esportiva, escrivint un nou capítol de la seva brillant història.".

Cinc victòries és el que Vonn necessita aquesta temporada per superar el rècord de Stenmark i passar a la història com l'esquiadora amb més victòries de tots els temps.

La retirada de l'astre americà coincidirà amb les Finals de Copa del Món d'Esquí Alpí que es disputaran a les pistes de Soldeu EL Tarter, Grandvalira, al Pirineu d'Andorra.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)