Ciclisme

“El meu objectiu és córrer en un equip World Tour”

Ciclisme. El català Edu Prades, que diumenge va guanyar la volta a Turquia, vol aprofitar el seu millor moment pujant un esglaó professional

La sensacional victòria en la volta a Turquia que Edu Prades va segellar diumenge, a Istanbul, amb un final no apte per a malalts del cor, ha posat la cirereta a un any que el ciclista d’Alcanar mai no oblidarà. “Estic en el meu millor moment des que soc professional, sense cap mena de dubte. Ha estat la meva millor temporada, en la qual he tingut un rendiment més regular”, assegurava a aquest diari, en conversa telefònica, a punt de volar des de la capital turca cap a Stuttgart. “Mai no havia guanyat cap volta per etapes, i enguany n’he guanyat dues. Tot i que no he pogut celebrar les victòries alçant els braços, com quan he guanyat una etapa o una cursa d’un dia, són dos èxits extraordinaris”, afegia.

A més de la volta a Turquia, Prades també ha guanyat aquesta temporada la volta a Noruega. Dos triomfs que han contribuït a fer brillar de manera especial el compte de resultats de l’Euskadi - Murias. “Estic molt agraït al meu equip. S’han portat de manera excel·lent amb mi, en aquesta volta i durant tot l’any. Guanyar a Turquia, una cursa World Tour, suposa un final de temporada immillorable. Hem trencat mites històrics, hem fet quelcom extraordinari, difícil de repetir”, manifestava el ciclista tarragoní, que tasta el moment més dolç de la seva trajectòria amb 31 anys. “Les coses venen quan venen. Potser fa tres o quatre anys hauria estat millor, però vaig despuntar tard”, reconeixia.

Edu Prades va debutar com a professional l’any 2009, en l’Andorra - Grandvalira, un equip que va desaparèixer el 2010. Aquesta circumstància el va obligar a tornar al circuit amateur, i allà va continuar tres anys més. Centrat en els estudis, la bicicleta va passar a ser una cosa secundària. El 2015, però, va fitxar pel Caja Rural i, dos anys més tard, per l’Euskadi - Murias. “He estat molt bé aquesta temporada, en l’Euskadi Murias, però esportivament soc ambiciós i ara el meu objectiu és córrer en un equip de World Tour. És difícil, perquè en les dates en què estem els grans contractes ja estan tancats. Però sempre queda una mica de mercat, a veure si hi ha sort”, sentenciava.

Des del mes de juny, els representants d’Edu Prades li busquen un lloc en l’elit del ciclisme mundial. No és gens fàcil, però. En tot cas, el desig del canareu és “un equip en el qual pugui adaptar-me bé, on tingui un bon calendari i on pugui complir un paper que m’agradi”. En tot cas, si, finalment, no s’acompleix el seu somni, no serà cap problema per a ell continuar en l’Euskadi - Murias, on tan bé li ha anat aquest curs.

EL PROTAGONISTA

No he pogut celebrar la victòria en la volta a Turquia i la volta a Noruega alçant els braços, però són dos triomfs extraordinaris
Vull un equip en el qual pugui adaptar-me bé, on tingui un bon calendari i on pugui complir un paper que m’agradi

Hi ha vida més enllà del Tour

Si acompleix el desig de fitxar per un equip de l’elit, un dels 18 que competeixen en el World Tour, Edu Prades tindrà ben a prop la possibilitat de córrer un Tour de França o un Giro d’Itàlia. Participar en aquestes dues grans cites, però, no li treu la son. “He corregut dues vegades la Vuelta a Espanya... Sí, seria bonic fer alguna vegada el Tour o el Giro. Ho hauria de fer com a gregari, perquè no s’adapten a les meves característiques. Jo soc un ciclista per a curses més curtes. En tot cas, el món no s’acaba en aquestes grans curses de tres setmanes.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)