Natació

Dues dècades del circuit català

Natació. El trofeu Alejandro López donarà dissabte el tret de sortida a la primera etapa del prestigiós gran premi de la Diputació de Barcelona, plenament consolidat en el calendari

El circuit català de trofeus de natació Gran Premi Diputació de Barcelona enceta dissabte la 20a edició amb el trofeu Alejandro López, que organitza el CN Sant Andreu. Serà el tret de sortida a un circuit plenament consolidat i que aplega cada curs als principals especialistes catalans. “La temporada passada hi van competir 70 clubs de Catalunya, 12 de la resta d’Espanya i 5 equips estrangers. Gairebé hi van participar uns 3.000 nedadors, repartits en les set etapes, i es van superar deu rècords del circuit”, va recordar Àlex Almeda, president del CE Mediterrani, tot fent balanç del curs anterior.

El president de la Federació Catalana de Natació Enric Bertrán va destacar que les dues primeres cites del circuit, dissabte a Sant Andreu, i el 3 de novembre a Manresa, serien una bona prova de foc amb vista al campionat d’Espanya en piscina de 25 metres, que es disputarà entre el 15 i el 18 de novembre a la piscina del CN Barcelona. Òbviament, també ho serà pels que ja estan seleccionats per al mundial de Hangzhou (Xina), a mitjans de desembre. En aquest sentit, Bertrán va subratllar que la natació catalana havia iniciat una nova etapa amb José Antonio del Castillo com a director tècnic i va anunciar que les set proves del circuit es podrien seguir a través de la Xarxa de televisions locals.

Arroyo i Lidón, premiats

Com és habitual, el tret de sortida del circuit català de trofeus va servir també per premiar els tres primers classificats del curs anterior. Els vencedors absoluts van ser Antonio Arroyo (CE Mediterrani) i Lidón Muñoz (CN Sant Andreu), que també va establir sis nous rècords del circuit. Cap dels dos faltarà dissabte al trofeu Alejandro López. Van completar el quadre d’honor de l’edició del curs passat, els nedadors del CN Mataró Guillem Pujol i Roger Coma, en categoria masculina, i Africa Zamorano (CN Sant Andreu) i Beatriz Gómez (CN Sabadell), en la femenina.

Trofeu Alejandro López
CN Sant Andreu 27/10/18
Piscina de 25 m interior
Trofeu F. Serra Santamans
CN Minorisa 3/11/18
Piscina 25 m interior
Trofeu Ciutat de Terrassa
Campionat de Catalunya
Piscina 50 m interior 17-20/1/19
Trofeu CN Sabadell
Piscina 50 m interior 8-10/3/19
Trofeu Sant Jordi
CE Mediterrani 27/4/19
Copa Catalana (quarts i semifinals)
Trofeu Ciutat de L’Hospitalet
Piscina 50 m aire lliure 25/5/19
Copa catalana (semifinals i final)
Trofeu Ciutat de Mataró
Campionat de Catalunya
Piscina 50 m aire lliure 12-14/6/19
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)