Voleibol

Lluita contra els elements

Voleibol. Malgrat perdre entrenaments per goteres, la marxa de Gámiz i haver fet fora la seva figura per indisciplina, el Barça persevera per subsistir

El retorn a Sòria de l’internacional Aarón Gámiz, el lliure titular en la selecció espanyola i un dels pals de paller de l’equip blaugrana; els problemes logístics en els entrenaments, amb goteres al parc esportiu Llobregat de Cornellà, i la falta de disciplina del francès Guillaume di Betta, un dels millors anotadors del grup el curs passat, han fet que el Barça hagi viscut una primera volta molt dura en la superlliga masculina. L’equip va acabar la lliga sisè el curs passat i també va accedir a la copa en una temporada molt agraïda. Aquest any, el panorama ha canviat radicalment. Per sort, l’equip de David Lorente va fer un cop de puny damunt la taula en la darrera jornada de la primera volta i el seu triomf contra el Melilla per 3-1 li va permetre situar-se antepenúltim i fugir provisionalment de la zona de descens que marquen el dos darrers. “A poc a poc hem recuperat la identitat del joc blaugrana que tantes alegries ens va donar la temporada passada”, assegura el tècnic David Lorente, que no sempre pot disposar de tots els seus jugadors en els partits per qüestions laborals.

El cas més sagnant, però, és el que va protagonitzar el francès Di Betta, que va començar amb una lesió i va acabar quan va fingir que estava lesionat per no jugar, “una situació lamentable” que va motivar que el club l’apartés de l’equip. El Barça es un equip absolutament amateur en què hi ha jugadors com Abel Bernal, que viu a Andorra, o Albert Graells, a Reus, que van expressament a entrenar-se a Barcelona un parell de dies per setmana. Tot plegat, afegit a una plantilla amb una part de jugadors joves, ha dificultat el camí en una categoria molt dura en què hi ha equips rivals professionals o semiprofessionals. L’equip ho va pagar amb “un excés d’ansietat i nerviosisme” en els partits clau contra San Sadurniño i Textil santanderina, rivals directes, segons explica Lorente. El Barça reprendrà el campionat el dia 13 a casa contra el Palma.

EL PROTAGONISTA

Aquest curs hem perdut jugadors importants com Gámiz, Marcé o Hernández, i els retirats Altayó i Petrov
El joc que vam fer en partit clau de la primera volta, contra San Sadurniño i Textil Santanderina, va ser pobre
Vam incorporar veterans com Bernal o Graells per compensar amb experiència la joventut de diversos fitxatges
Hem tingut problemes de disponibilitat de pista i problemes de goteres que no estan solucionats
També ens hem trobat amb un situació d’indisciplina greu amb un dels màxims anotadors del curs passat i vam donar-li la baixa
El tema Di Betta ha estat lamentable, Fins i tot els serveis mèdics deien que podia jugar i ell seguia fingint la lesió
David Lorente
entrenador del barça

Un reforç no aniria malament

Atesa la situació complicada de l’equip malgrat haver fugit de la zona de descens, el cos tècnic va demanar al club que valoressin la possibilitat de fer algun fitxatge en el mercat d’hivern, però això no és fàcil per a una secció absolutament amateur i amb un alt cost dels allotjaments a la ciutat. El Barça necessitaria una conjunció astral per reforçar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)